اقدامات قبل از جراحی بینی؛ توصیههای مهم⭐【سال1403】❤️
اقدامات قبل از جراحی بینی و توصیههای مراقبتی از نظر سایت جراحا:
- در روز جراحی از زیورآلات استفاده نکنید.
- چندین ساعت قبل از جراحی، ناشتا باشید.
- داروهای رقیق کننده خون را قبل از جراحی مصرف نکنید.
- قبل از جراحی، داروهای تجویز شده بعد از عمل را خریداری کنید.
- برای کاهش کبودی قبل از جراحی، آب کرفس و ویتامین C مصرف کنید.
جراحی بینی (nose surgery) به سبب تغییرات ویژه ای که بر زیبایی صورت ایجاد می کند؛ یکی از پر طرفدارترین جراحیها است، اما آن چه در موفقیت آمیز بودن آن موثر میباشد، توجه به توصیههای جراح مجرب و اقدامات قبل از جراحی بینی است که شامل: انجام آزمایشات لازم، بررسی سلامت عمومی زیباجو توسط پزشک و موارد دیگر می باشد. با ما همراه شوید تا با مراقبت های قبل عمل بینی، اقدامات شب قبل از جراحی و وسایل مورد نیاز بیمار قبل از انجام عمل بینی آشنا شوید.
آمادگی های قبل از جراحی بینی شامل چه چیزهایی است؟
آمادگی قبل از جراحی بینی از دو هفته قبل از عمل شروع می شود. برخی از مهمترین اقدامات قبل از جراحی بینی شامل موارد زیر میباشد:
- در روز جراحی همراهی داشته باشید تا شما را از کلینیک به خانه برساند و تا 24 ساعت از شما مراقبت کند.
- از مصرف الکل به مدت دو هفته قبل از جراحی خودداری کنید؛ زیرا موجب رقیق شدن خون، کند شدن روند بهبودی و افزایش کبودی بعد از عمل خواهد شد؛ همچنین در این مدت سیگار نکشید؛ زیرا موجب افزایش خطر عفونت، خونریزی و اختلال در بهبود زخمها خواهد شد.
- آسپرین یا ایبوپروفن مانع لخته شدن طبیعی خون میشود؛ بنابراین در این دو هفته از مصرف آنها خودداری کنید و اگر دچار سردرد شدید از استامینوفن استفاده کنید.
- مصرف عصاره چای سبز، سیر و… با داروهای بیهوشی تداخل دارد؛ بنابراین، مصرف این مواد را در این دو هفته متوقف کنید.
- یک هفته قبل از جراحی بینی، غذاهای مورد نیاز برای بعد از عمل را تهیه کنید و چون بعد از جراحی تنفس دهانی دارید و دهانتان خشک میشود، نوشیدنیهای خنک و قرصهای رفع خشکی دهان را آماده کنید؛ همچنین برای رفع یبوست داروهای ملین را نیز تهیه نمایید.
نکات کاربردی برای آمادگی قبل از جراحی بینی
روزهای نزدیک به جراحی بینی به میزان کافی آب بنوشید، بدن خود را هیدراته نگه دارید و هفتههای قبل از جراحی، رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشید؛ همچنین آزمایشات قبل از عمل بینی شامل: شمارش کامل گلبولهای خون (CBC)، تعیین گروه خونی و فاکتور RH، آزمایشهای مرتبط با عملکرد کبد و کلیه، قند خون، نوار قلب (ECG) و عکس برداری از سینوسها را که یکی از اقدامات قبل از جراحی بینی است، طبق تجویز پزشک انجام دهید.
سعی کنید، قبل از جراحی رینوپلاستی به اندازه کافی استراحت کنید؛ زیرا بعد از بهبودی نیاز به انرژی دارید. حدود 4 تا 5 روز قبل از جراحی از کرمهای حاوی رتینول یا آلفا هیدروکسی اسید که لایهبردار محسوب میشوند و موجب تحریک پوست و کند شدن روند بهبودی خواهند شد، استفاده نکنید؛ همچنین از مصرف مکمل ویتامین E و روغن ماهی که موجب رقیق شدن خون میشود، اجتناب نمایید.
بررسی کامل اقدامات و کارهای لازم قبل از عمل بینی
یکی از اقدامات قبل از جراحی بینی، انتخاب بهترین جراح بینی در ایران است؛ شما باید تحقیقات لازم را در مورد سابقه جراح و نظرات مراجعین قبلی انجام دهید؛ همچنین با مشاهده نمونه کارهای قبل و بعد از جراحی بینی و مشاوره در مورد فرم بینی مورد انتظارتان، جراح خود را انتخاب کنید. او با انجام آزمایشات لازم نظیر: شمارش کامل گلبولهای خون (CBC)، تعیین گروه خونی و فاکتور RH، آزمایشات کبدی و کلیوی، قند خون، نوار قلب (ECG) و CT اسکن و عکسبرداری از سینوسها به بررسی دقیق ساختار بینی و وضعیت سلامتی شما میپردازد.
جراح بینی با انجام این آزمایشات به مشکلات تنفسی شما پی برده و باتوجه به وضعیت سلامتی و آناتومی بینی شما از رینوپلاستی باز یا بسته برای عمل بینی استفاده میکند. پزشک باید از سابقه پزشکی، داورهای مصرفی و حساسیتهای دارویی شما مطلع شود؛ همچنین باید چند هفته قبل از عمل، شما را از مصرف داروهای رقیق کننده خون منع کند؛ از طرفی پزشک لازم میداند که داروهای مسکن، آنتی بیوتیک و داروهای ضد احتقان (گرفتگی بینی) را برای بعد از عمل بینی آماده کنید.
اقدامات شب قبل از عمل بینی
اقدامات لازم قبل از جراحی بینی در شب قبل از عمل، از بروز مشکلات متعدد برای زیباجو جلوگیری میکند. در ادامه اقدامات مهم پیش از جراحی را برایتان شرح داده ایم:
شام سبک بخورید: شب قبل از جراحی بینی شام سبکی بخورید و از خوردن مواد غذایی رقیق کننده خون نظیر: زردچوبه، سیر و… خودداری کنید؛ همچنین 8 ساعت قبل از جراحی از خوردن و آشامیدن اجتناب نمایید تا محتویات معده هنگام بیهوشی وارد ریه نشود؛ علاوه بر انجام این موارد به حمام بروید؛ چراکه پس از جراحی بینی، پانسمان تا مدتی نباید خیس شود.
کاشت و لاک ناخن را پاک کنید: در روز جراحی ناخنهای شما نباید لاک و کاشت ناخن داشته باشد تا پایش اکسیژن خون با دستگاه پالس اکسیمتر به خوبی انجام شود؛ همچنین لازم است، لنز و زیورآلات خود را در بیاورید، آقایان نیز باید در روز جراحی صورت خود را اصلاح کنند.
مدارک خود را همراه داشته باشید: مدارک پزشکی از جمله: برگههای آزمایشات، سی تی اسکن بینی، نوار قلب و… را شب قبل از جراحی بینی آماده کنید و استرس نداشته باشید؛ زیرا موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون خواهد شد.
وسایل مورد نیاز قبل از عمل بینی
یکی از اقدامات قبل از جراحی بینی تهیه وسایل مورد نیاز عمل بینی است. این وسایل شامل موارد زیر میباشند:
- همراه خود مدارک شناسایی، نتیجه CT اسکن و تصویربرداریها را داشته باشید.
- افراد زیر 18 سال به رضایت نامه پدر خود برای عمل جراحی احتیاج دارند؛ همچنین لازم است، همراهی برای مراقبتهای بعد از عمل در بیمارستان داشته باشند.
- همراه داشتن فلاسک آب گرم و نوشیدنیهایی نظیر آب هویج، سیب و یا ترکیب آنها با آب در زمان 2 ساعت بعد از به هوش آمدن لازم میباشد، اما از نوشیدن مایعات با نی تا چند روز اول خودداری کنید؛ زیرا با مکیدن مایعات، امکان ایجاد لخته خون در بینی وجود دارد.
- همراه داشتن کمپرس یخ چشمی و قراردادن آن به مدت 72 ساعت روی صورت جهت کاهش تورم، کبودی، درد و التهاب ضروری میباشد.
- لازم است از گاز استریل برای خیس کردن لبها بعد از عمل، جهت رفع خشکی و ترک خوردگی لبهایتان استفاده کنید.
- استفاده از بالش گردنی در مسیر برگشت به خانه موجب میشود، خون در ناحیه سر و صورت کمتر جمع شود، در نتیجه تورم و کبودی کاهش یابد و تنفس شما نیز راحتتر شود.
در جدول زیر اقدامات و مراقبت های قبل از عمل بینی توضیح داده شده است:
⭐قطع مصرف سیگار و الکل | انجام دادن برخی آزمایش های خون و دگیر تست ها برای سلامت عمومی بدنتان ضروری است. |
✅مشاوره با جراح | قبل از عمل بینی باید برای پزشک خود توضیح دهید که چه داروهایی را مصرف می کنید. |
❤️مصرف داروها | یکی از مهمترین مراحل عمل بینی مشاوره قبل از عمل هستش که به شما بسیار کمک می کند. |
⚡️آزمایشهای پیش از جراحی | سیگار و مصرف الکل میتواند بر روی بهبود شما تاثیر منفی بگذارد و از دوهفته قبل باید رعایت شود. |
قبل از عمل بینی چی بخوریم تا کبود نشویم؟
یکی از اقدامات قبل از جراحی بینی برای کاهش کبودی و تورم بعد از عمل بینی، تغذیه سالم با مصرف پروتئینهایی نظیر: مرغ، ماهی، تخم مرغ و حبوبات میباشد تا به ترمیم بافتها کمک شود؛ همچنین به میزان کافی آب بنوشید تا بدنتان هیدراته بماند؛ چراکه آب نقش مهمی در انتقال مواد مغذی و دفع مواد زائد از بدن دارد؛ در نتیجه به کاهش کبودی کمک میکند.
اما همان طور که ذکر شد؛ از نوشیدن آب چند ساعت قبل از عمل جراحی خودداری کنید؛ زیرا ممکن است، موجب برگشت محتویات معده به مجاری تنفسی شود. مصرف آناناس را فراموش نکنید؛ زیرا دارای آنزیم بروملین است که به کاهش ورم بینی و کبودی کمک میکند؛ از طرفی خوردن چغندر نیز یک هفته قبل از عمل بینی به دلیل داشتن اسیدهای آمینه و افزایش گلبولهای سفید در خون توصیه میشود.
آب کرفس قبل از عمل بینی
نوشیدن آب کرفس حدود دو هفته قبل از جراحی بینی موجب کاهش تورم و کبودی میشود؛ زیرا لوتئولین موجود در آب کرفس به کاهش فعالیت آنزیمهایی که باعث التهاب میشوند، کمک میکند؛ از طرفی حاوی پلی فنولها است که از تولید بیش از حد رادیکال آزاد جلوگیری کرده و التهاب را کاهش میدهد.
آب کرفس منبع آب و الکترولیت است و بدن را هیدراته نگه میدارد و موجب دفع سموم و کاهش التهاب بعد از عمل نیز میشود؛ همچنین فیبر موجود در کرفس نیز یبوست بعد از جراحی را کاهش میدهد؛ بنابراین قراردادن کرفس در رژیم غذایی از اقدامات قبل از جراحی بینی محسوب میشود.
ویتامین C قبل از عمل بینی
مصرف غذاهای حاوی ویتامین C نظیر: کیوی ، توت فرنگی و مرکبات خواص ضد التهابی دارد و با خنثی کردن رادیکالهای آزاد به روند بهبودی زخمها کمک میکند، ویتامین C موجب تقویت پوست و غشاهای مخاطی شده و مانع ورود میکروبها میشود. این ویتامین با تقویت سیستم ایمنی با عفونتهای احتمالی بعد از جراحی بینی نیز مبارزه میکند.
ویتامین C در تولید کلاژن نقش مهمی دارد و به بهبود زخمها کمک میکند؛ در نتیجه موجب رفع کبودی میشود؛ علاوه بر این یکی از اقدامات قبل از جراحی بینی برای تقویت دیواره رگهای خونی و جلوگیری از خونریزی به علت تقویت عملکرد پلاکتها محسوب میشود.
خوردن قرص قبل از عمل بینی لازم است؟
یکی از اقدامات قبل از جراحی بینی، مطلع کردن جراح از داروهایی است که موجب اختلال در عمل جراحی میشود؛ به طور مثال مصرف داروهای رقیق کننده خون نظیر: آسپرین، بروفن، وارفارین و داروهای ضد پلاکت و… در حین جراحی بینی و بعد از آن احتمال خونریزی را افزایش میدهد؛ همچنین برخی از داروهای مصرفی شما ممکن است با داروی بیهوشی تداخل پیدا کند و یا اثر داروی بیهوشی را کاهش دهد.
مصرف دوز بالای ویتامین E نیز خطر خونریزی را در جراحی بینی افزایش میدهد؛ لازم به ذکر است، برخی از قرضهای گیاهی نیز چنین عملکردی دارند؛ بنابراین شما باید لیست داروهای مصرفی خود را چندین هفته قبل از جراحی در اختیار پزشکتان قرار دهید تا ایشان در صورت ضروری بودن مصرف برخی از آنها، داروهای جایگزینی را برایتان تجویز کند، به طوری که اختلالی در عمل جراحی بینی ایجاد نشود.
مشاوره گرفتن برای آمادگی قبل از عمل بینی
یکی از مهمترین اقدامات قبل از جراحی بینی مشاوره با بهترین جراح بینی در تهران و آگاهی او از انتظارات زیباجو است. جراح با معاینه ساختار استخوانی، غضروفی و پوستی بینی فرد و تجویز CT اسکن بینی و بررسی دقیق آناتومی و احتمال وجود انحراف در بینی تلاش میکند، بهترین روش جراحی را به زیباجو پیشنهاد بدهد؛ همچنین مراحل جراحی بینی، عوارض احتمالی، مراقبتهای بعد جراحی و دوره نقاهت را برای شما به خوبی شرح می دهد.
آگاهی پزشک از داروهای مصرفی و یا حتی بیماری و آلرژی فرد برای جراح اهمیت زیادی دارد؛ همچنین بررسی سلامت قلب و کلیهها به علت نیاز به بیهوشی در عمل جراحی بینی و تأثیر آن بر سلامت قلب و کلیه و عفونت در بیماران قلبی و کلیوی بسیار مهم میباشد؛ همچنین برخی داروهای بیهوشی با داروهای مرتبط با بیماریهای قلبی و کلیوی تداخل دارد؛ بنابراین جراح پس از بررسی آزمایشات خون، ادرار، کبد و نوار قلب نظر خود را در مورد امکان انجام جراحی بینی به مراجعه کننده اعلام میکند.
سخن پایانی
توجه به اقدامات قبل از جراحی بینی نظیر نوشیدن آب به میزان کافی، عدم مصرف داروهای رقیق کننده خون، سیگار و الکل از چند هفته قبل از جراحی بینی، همچنین مصرف تغذیه سالم سرشار از فیبر و مواد پروتئینی در انجام عمل جراحی موفق تاثیر زیادی دارد. مشاوره با جراح بینی و آگاهی از روند جراحی قبل از عمل بینی به کاهش استرس و آرامش خاطر زیباجویان کمک میکند.
هدف سایت جراحا در این مقاله آگاهی شما از مراقبتهای قبل از عمل بینی بوده است. از این که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید بسیار سپاس گزاریم. خوشحال می شویم تجربیات خودتان را در رابطه با انجام مراقبت های لازم پیش از جراحی بینی با ما در میان بگذارید.
منبع: سایت MattHershcovitch
برای کاهش استرس باید مراقبتهای قبل از عمل جراحی را انجام دهید و برای دوران نقاهت خود برنامهریزیهای لازم را داشته باشید؛ به این منظور لازم است با جراح خود مشاوره کنید.
بله، اگر شما مبتلا به بیماریهای زمینه ای مانند: بیماری قلبی، کلیوی یا دیابت میباشید، حتما باید با پزشک مربوطه مشاوره کنید.
مصرف هر گونه دارو باید با تجویز پزشک انجام شود؛ زیرا برخی داروها مانند ایبوپروفن رقیق کننده خون هستند و قبل از جراحی بینی توصیه نمیشوند.