ما امروز در این مقاله قصد داریم که شما عزیزان را با چگونه از سرطان سینه جلوگیری کنیم؟ آشنا کنیم. بسیاری از بانوان و زنان سرزمین ما به دلیل وجود یکسری از عوامل خارجی و یا داخلی دچار سرطان سینه شده اند و از داشتن این بیماری رنج می برند. بر اساس آمارگیری های جهانی بروز این بیماری نسبت به گذشته تا به الان، بسیار افزایش یافته است. اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که دچار استرس و نگرانی برای دچار شدن به این بیماری شده اید، بهتر است ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید تا شما را با بهترین روش های جلوگیری از سرطان سینه آشنا کنیم.
سرطان سینه چیست؟
براساس تحقیقات به دست آماده، سرطان سینه یکی از بیماری های خطرناک برای زنان و بانوان می باشد که این روزها به تعداد زنانی که دچار این بیماری شده اند، افزوده می شود. بهتر است بدانید که سرطان سینه و یا سرطان پستان، نوعی از سرطان است که در پستان های زنان شکل می گیرد. زمانی که رشد سلول های موجود در پستان و سینه شما، از کنترل خارج شوند به مرور باعث ایجاد سرطان در این قسمت از بدن خواهند شد.
برای توضیح دقیق تر سرطان سینه، می توان گفت که اگر سلول های موجود در سینه شما، به صورت دائم تکثیر شوند و تکثیر آن ها از حالت طبیعی و منظم خارج شوند، غده های سرطانی، شکل خواهند گرفت. لازم به ذکر است که در اکثر مواقع، غده و توده های سرطانی در زیر بغل، ناحیه ترقوه و اطراف بافت سینه به وجود خواهند آمد.
سرطان سینه مانند تومور و غده در پستان ها به وجود می آیند که این تومور ها دارای دو نوع خوش خیم و بد خیم می باشند. درست است این موضوع را بدانید که سرطان سینه از مجاری حمل شیر به نوک پستان آغاز می شود. در برخی از موارد امکان دارد که این غده های سرطانی از غدد تولید کننده شیر آغاز شوند و تمامی نواحی سینه و پستان شما را در برگیرند.
اگر غده و تومور موجود در سینه شما خوش خیم باشد شما با مصرف دارو و یا انجام روش های درمانی، شیمی درمانی بهبودی کامل را خواهید یافت. ولی اگر غده موجود در پستان شما بدخیم باشد و روش های درمانی روی آن جواب ندهد، به تجویز پزشک معالج قسمتی از سینه شما که غده سرطانی کاملا آن را در برگرفته، برداشته می شود.
علائم بیماری سرطان سینه
همانطور که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم سرطان سینه و غده های سرطانی سینه در اطراف بافت سینه و زیر بغل افراد به وجود می آیند و امکان دارد تمامی بافت سینه را در برگیرند. اما در بعضی از مواقع امکان دارد به دلیل وجود یکسری از علائم مشابه بیماری های عفونی سینه، با سرطان سینه اشتباه گرفته شود. بهتر است همه بانوان و خانم ها با علائم دقیق این بیماری کاملا آشنا باشند تا در صورت بروز هر حالت غیر طبیعی به بهترین پزشکان و بهترین جراح سینه در ایران مراجعه کنند. ما در ادامه به علائم و نشانه های سرطان سینه اشاره خواهیم کرد:
- بروز تورم در قسمتی از پستان ها و یا تمامی پستان ها
- احساس وجود توده در داخل سینه و یا زیر بغل، بروز تفاوت سایز بین دو پستان
- حفره حفره شدن پوست پستان و سینه که مشابه پوست پرتقال است
- احساس درد در پستان و یا نوک پستان، تو رفتگی نوک پستان
- بروز قرمزی، پوسته پوسته شدن یا ضخیم شدن نوک پستان
- ایجاد تغییر در رنگ و اندازه نوک سینه، تغییر در شکل سینه ها
- ایجاد خارش در نواحی بافت سینه، احساس درد در بازو، زیر بغل و ترقوه
علت ایجاد سرطان سینه
سرطان سینه یکی از بیماری ها رایج بین زنان و بانوان می باشد که به دلیل وجود عوامل خارجی و داخلی در بدن افراد شکل خواهد گرفت. بهتر است بدانید شیوه زندگی ناسالم افراد و وجود عوامل محیطی در ایجاد سرطان سینه در بانوان بسیار موثر است و همه ما باید بدانیم که چگونه از سرطان سینه جلوگیری کنیم؟ و علاوه بر آن، علت ایجاد سرطان سینه را بدانیم.
تغییر ناگهانی عملکرد سلول ها: زمانی که جهش در سلول ها و یا ماده ژنتیک بدن ایجاد شود به طوری که ماده ژنتیک بدن کاملا تغییر کند، می تواند توده های سرطانی را به وجود آورد. با تغییر ماده ژنتیک بدن، پروتئینهای ساخته شده توسط سلول های بدن هم دچار تغییراتی می شوند که این تغییرات اختلالاتی را در بدن به وجود می آورند و سلامت بدن و سلول ها را به خطر می اندازند. لازم به ذکر است که این تغییرات ناگهانی سلول ها و عملکرد آن ها، غده های سرطانی را به وجود خواهد آورد.
وراژت: افرادی که در خانواده خود سابقه بیماری سرطان سینه را داشتند، دارای ژن های موروثی هستند و مستعد بیماری سرطان سینه می باشند.
افزایش سن: اما عوامل دیگری هم وجود دارند که باعث بروز سرطان در بدن افراد خواهد شد. به طور مثال افزایش و کهولت سن در افراد می تواند باعث تضعیف سیستم دفاعی بدن و تغییرات ناگهانی در عملکرد سلول ها شود.
مصرف دخانیات: بسیاری از پزشکان مصرف سیگار، دخانیات و مشروبات الکلی را از عوامل مهم بروز سرطان سینه می دانند. چرا که مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، در عملکرد سلول ها تغییرات بسیاری را به وجود خواهند آورد و در پی آن غده و تومورهای مختلف در نواحی مختلف بدن، مخصوصا سینه ها را به جود خواهند آورد.
افزایش وزن و چاقی: چاقی در افراد باعث تغییر در متابولیسم استروژن و اختلال در عملکرد سلول ها می شود که خطر ابتلا به سرطان سینه را در افراد افزایش میدهد.
شروع دوران قاعدگی در سنین پایین: افرادی که در سنین پایین و قبل از سن 12 سالگی، دوران قاعدگیشان آغاز می شود، بیشتر از افراد دیگر در معرض سرطان سینه قرار دارند.
تاخیر در یائسگی: بانوانی که بعد از ۵۵ سالگی و در سنین بالاتر وارد دوران یائسگی شوند در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.
باردار نشدن: زنانی که هرگز باردار نشدند و زایمان نداشتند، بیشتر از زنان دیگر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه می باشند. علاوه بر آن بهتر است بدانید که شیردهی بانوان به نوزادان خود، خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش خواهد داد.
انواع رایج سرطان سینه
اما بهتر است بدانید که سرطان سینه بسته به مدل بدن افراد و جای شکل گیری غده، از انواع مختلفی برخوردار می باشد. بدن هر فردی بسته به نوع سیستم دفاعی و عملکرد سلول ها، از مدل دفاعی خاصی برخوردار است که می تواند مدل های مختلفی از سرطان سینه را در بدن های مختلف افراد به وجود آورد. در ادامه به انواع سرطان سینه اشاره خواهیم کرد:
کارسینوم داکتال تهاجمی: نوعی از سرطان سینه می باشد که در مجاری شیر پستان ها به وجود می آید. این مدل از سرطان سینه احتمال دارد که به بافت چربی خارج از مجاری سینه سرایت کند و تمامی بافت سینه را در برگیرد. علاوه بر آن این مدل از سرطان سینه علائم چندانی ندارد و باعث ایجاد غده و توده در بافت سینه می شود. در برخی از موارد مشاهده شده است که سرطان کارسینوم داکتال تهاجمی باعث ترشح موادی از نوک پستان ها خواهد شد.
کارسینوم داکتال موسینوس: این مدل از سرطان سینه، دو درصد از پستان و سینه شما را درگیر خواهد کرد. سرطان کارسینوم داکتال موسینوس از مجاری شیر پستان شروع می شود و این مدل از سرطان بعد از یائسگی زنان، آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. نام دیگر این مدل از سرطان، کارسینوم کلوئیدی می باشد و معمولا هم پزشکان برای درمان این سرطان، جراحی سینه را تجویز می کنند.
کارسینوم لوبلار تهاجمی: این مدل از سرطان سینه در غدد تولید کننده شیر به وجود خواهند آمد. این مدل از سرطان سینه علائم خاصی ندارند و همانند دیگر مدل های سرطان سینه با ماموگرافی هم قابل تشخیص نیستند. تنها راه تشخیص این بیماری نمونه برداری از قسمت های درگیرشده می باشد. پزشکان مورد نظر معمولا جراحی و رادیوتراپی را برای درمان این مدل از سرطان سینه تجویز می کنند. انجام شیمی درمانی و هورمون درمانی برای بهبود این نوع از سرطان سینه بسیار موثر است.
راه های تشخیص سرطان سینه
همانطور که در قسمت های بالا به علائم های سرطان سینه اشاره کردیم، اگر هریک از علائم های بالا را در بدن خود مشاهده کردید، بهتر است به متخصصان سینه و جراحان سینه مراجعه کنید تا بررسی و آزمایش های لازم جهت تشخیص درمان سینه شما را انجام دهند. اما معمولا پزشکان برای تشخیص بیماری های مرتبط با پستان، دو روش را انجام می دهند که به آن اشاره خواهیم کرد:
ماموگرافی: پزشکان برای تشخیص بیماری های موجود در سینه از روش ماموگرافی استفاده می کنند. در این روش از نوعی عکس برداری از سینه ها استفاده می کنند که این عکس برداری ها با اشعه ایکس انجام می شود. پزشکان برای تشخیص سرطان سینه و توده در سینه از این روش استفاده می کنند. پزشکان معمولا به زنان بالای 40 سال انجام ماموگرافی هر ساله را تجویز می کنند.
نمونه برداری: بهتر است بدانید که دوره های آغازین سرطان سینه با انجام ماموگرافی و عکس برداری از سینه تشخیص داده نمی شود و تنها راه تشخیص سرطان سینه، نمونه برداری است که روشی قطعی و مطمئن است. متخصصان سینه از طریق وارد کردن یک سوزن به بافت سینه مقداری از بافت توده را از سینه خارج می کنند و آزمایش و بررسی های لازم را روی بافت سینه انجام می دهند تا نوع بیماری شخص مبتلا شده، تشخیص داده شود.
راه های پیشگیری از سرطان سینه
به طور کلی می توان گفت سرطان سینه نوعی بیماری رایج و شایع در بین زنان و بانوان است. این بیماری می تواند بر اثر سبک زندگی ناسالم و یا عوامل موروثی و ژنتیکی در بدن افراد به وجود آید. بسیاری از افراد به دنبال آن هستند تا بدانند که چگونه از سرطان سینه جلوگیری کنیم؟
معمولا پزشکان توصیه می کنند که زنان راه های پیشگیری از سرطان سینه را انجام دهند و هر چند ماه یک بار جهت انجام آزمایش های لازم و ماموگرافی به متخصصان سینه مراجعه کنند تا سلامت پستان های خود را بسنجند. پزشکان برای پیشگیری از سرطان سینه توصیه های مختلفی به آنان می کنند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
- توصیه می شود که زنان بالاتر از چهل سال برای انجام ماموگرافی هر ساله به پزشک متخصص مراجعه کنند.
- به بانوان توصیه می شود که ورزش و تحرک کافی در طول روز داشته باشند.
- پزشکان توصیه می کنند که غذاهایی که حاوی فیبر کافی هستند را استفاده کنید.
- توصیه می شود که از مصرف سیگار، الکل و دخانیات خودداری کنید.
- توصیه می شود که بارداری خود را به تعویق نیاندازید.
- به مادرانی که تازه زایمان کرده اند توصیه می شود که به کودکان خود شیر دهند و عمل شیردهی را حذف نکنند.
- توصیه می شود که از لباس زیرهای مناسب و راحت استفاده کنید.
- بهتر است در ساعتی از روز و به هنگام استراحت لباس زیر خود را درآورید تا پستان ها در فشار قرار نگیرند.
روش های درمان سرطان سینه
اخیرا بسیاری از افراد به دنبال راهی برای درمان و اینکه چگونه از سرطان سینه جلوگیری کنیم؟ هستند. متخصصان و پزشکان سینه برای درمان سرطان سینه روش های مختلفی را تجویز می کنند که یکی از موثرترین آن ها انجام شیمی درمانی می باشد. بهتر است بدانید که زمانی که پستان و سینه شما درگیر این عارضه می شود پزشکان در ابتدا عمل جراحی جداسازی بافت سینه را انجام می دهند.
در طی این عمل جراحی بافتی که دارای توده سرطانی است از بدن جدا می شود و برای جلوگیری از رشد مجدد سلول های سرطانی در سینه، روش درمانی شیمی درمانی و پرتو درمانی انجام می شود. در روش شیمی درمانی، معمولا روی سلول های باقی مانده در بافت سینه کار می شود تا مجددا باعث ایجاد سرطان و غده های سرطانی نشوند.
شیمی درمانی و پرتو درمانی سرطان سینه به دو روش تزریقی و خوراکی برای بیماران انجام می شود. بیماران مبتلا به سرطان سینه باید دارای مقاومت جسمی و روحی باشند. به گفته پزشکان اگر فرد مبتلا به این بیماری تا دو سال بعد از سرطان سینه به مقاومت و روش های درمانی خود ادامه دهد، این بیماری کاملا ریشه کن خواهد شد.
کلام آخر
ما همواره در این مقاله قصد داشتیم که شما عزیزان را با چگونه از سرطان سینه جلوگیری کنیم؟ آشنا کنیم. ما در این مقاله شما را با روش های درمانی و راه های پیشگیری از سرطان سینه آشنا کردیم. بهتر است برای جلوگیری از این بیماری توصیه های ذکرشده را جدی بگیرید. ممنون از شما همراهان گرامی که ما را تا پایان این مقاله از سایت جراحا همراهی کردید.