سلامتیعمومی

دلیل مبتلا شدن به پروستات چیست؟【سال1403】💎

پروستات یکی از بیماری های رایج و شایع در بین آقایان می باشد که به دلیل وجود دلایل خارجی و یا داخلی بدن، دچار این بیماری می شوند. پروستات غده ای کوچک می باشد که در زیر مثانه آقایان قرار گرفته است. این غده نقش اصلی در تولید مثل و تولید مایع منی برای آقایان دارد. بیماری پروستات معمولا در سنین بالا و افراد میانسال دیده می شود که اکثرا به دلیل مراقبت نکردن و محافطت نکردن از آن، این بیماری صورت می گیرد. ما همواره در این مقاله قصد داریم که شما عزیزان را با دلیل مبتلا شدن به پروستات چیست؟ آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

پروستات چیست؟

بهتر است بدانید که غده پروستات تنها در بدن آقایان وجود دارد و محل قرارگیری این غده در زیر مثانه و جلوی مجرای مقعد مردان است. پروستات نقش اصلی و مهم در تولید مثل آقایان دارد و با افزایش مایع منی و تنظیم ph مایع منی در تولید مثل و بارداری آقایان کمک بسیار خواهد کرد. پروستات می تواند با افزایش سطح قلیایی مایع منی و کاهش اسید موجود در آن، شانس باروری تخمک زنان را افزایش دهد.

علاوه بر آن بهتر است بدانید که نقش اصلی غده پروستات ذخیره و ترشح مایع انزال و منی می باشد که در صورت وجود مشکل در غده پروستات این عمل به درستی انجام نمی شود و در عملکرد آن اختلال ایجاد خواهد شد. در بسیاری از موارد، مشاهده شده است که افرادی که دارای سابقه این بیماری در خانواده هستند و یا عضوی از خانواده دچار این بیماری شده است، احتمال ابتلا به این بیماری در آن فرد بسیار زیاد است.

این بیماری، با افزایش سن و کهولت در مردان سن بالا بروز خواهد کرد. بر اساس تحقیقات به دست آمده، بسیاری از مردانی که دارای 50 سال به بالا هستند دچار این بیماری شده اند. وزن غده پروستات حدودا 20 گرم می باشد و در صورت مبتلا به بیماری پروستات وزن و حجم آن افزایش خواهد یافت و درد شدیدی را به همراه خواهد آورد. توصیه می شود که در صورت مشاهده علائم پروستات به متخصصان و بهترین جراح پروستات در ایران مراجعه کنید.

پروستات چیست؟

علائم پروستات در آقایان

بهتر است بدانید که پروستات مانند غده ای گردو شکل بین مثانه و آلت تناسلی آقایان قرار گرفته است و مجرای ادراری از میان پروستات عبور می کند. پروستات وظیفه دارد که ادرار را از مثانه به آلت تناسلی مردان کنترل کند و از آنجا به خارج بدن انتقال دهد. زمانی که سلول های موجود در پروستات شروع به تکثیر و تقسیم شدن می کنند، پروستات شروع به بزرگ شدن می کند. بزرگی پروستات و تکثیر بیش از حد سلول های پروستات باعث می شود که بر روى پیشابراه فشار وارد شود و جریان ادرار محدود شود و فرد دیگر قادر به ادرار کردن نباشد. علائم پروستات در آقایان به شرح زیر است:

  • دشواری در ادرار
  • خونریزی به هنگام ادرار کردن
  • کاهش فشار جریان ادرار
  • وجود خون در مایع منی
  • احساس درد استخوان
  • کاهش وزن شدید بدون هیچ تلاش و تحرکی
  • عدم نعوظ درست

علل به وجود آمدن پروستات

همانطور که در قسمت های بالا اشاره کردیم، پروستات غده ای در زیر مثانه آقایان است که براثر وجود یکسری از مسائل به مرور زمان بزرگ می شود و در حجم و اندازه آن تغییر چشمگیری به وجود می آید. بر اساس تحقیقات به دست آمده، تا کنون دلیل قطعی به وجود آمدن این بیماری مشخص نشده است. اما می توان به عوامل موثر در ایجاد این بیماری در مردان اشاره کرد. ما در ادامه به مواردی که می تواند باعث ایجاد عارضه پروستات در آقایان شود اشاره خواهیم کرد:

افزایش سن: افزایش سن و کهولت در افراد، یکی از عوامل موثر در ایجاد پروستات خواهد بود. چرا که در اکثر مواقع این عارضه در مردان میانسال و افرادی که دارای 50 سال به بالا هستند دیده شده است.

نژاد: براساس تحقیقات و آمارگیری های انجام شده افراد سیاه‌پوست، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. علاوه بر آن، این عارضه به صورت تهاجمی و پیشرفته در سیاه پوستان بروز خواهد کرد. تاکنون پزشکان و متخصصان موردنظر دلیل بروز این بیماری در سیاه پوستان را کشف نکرده اند.

وراثت: افرادی که دارای سابقه بیماری پروستات در خانواده هستند و یا پدر، برادرشان مبتلا به این بیماری شده اند، بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. علاوه بر آن براساس گفته پزشکان، ژنی که باعث احتمال بروز سرطان سینه شود، احتمال ایجاد سرطان پروستات در آقایان را هم افزایش می دهد.

اضافه وزن: داشتن اضافه وزن و چاقی از عوامل موثر ایجاد پروستات در آقایان است. حتی افرادی که دچار این بیماری شده اند و پس از گذراندن دوران درمان و نقاهت، اگر افزایش وزن و چاقی مفرط داشته باشند، مجددا به این بیماری مبتلا می شوند.

رژیم غذایی نامناسب: افرادی که از فرآورده های گوشتی، مخصوصا از گوشت قرمز در غذاهای خود زیاد استفاده می کنند و همواره افرادی که از لبنیات زیاد استفاده می کنند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

مصرف الکل و دخانیات: بهتر است بدانید که مصرف الکل و دخانیات باعث اختلال در عملکرد سلول ها می شود که می تواند باعث به وجود آمدن پروستات و یا سرطان پروستات در آقایان شود.

علل به وجود آمدن پروستات

انواع پروستات درآقایان به چه شکل می باشد؟

ما همواره در این مقاله شما عزیزان را با پروستات و دلیل مبتلا شدن به پروستات چیست؟ آشنا کردیم. پروستات از جمله بیماری های شایع در بین مردان می باشد که باید اطلاعات و شناخت کافی نسبت به این بیماری داشته باشید تا در صورت مشاهده هرگونه از علائم غیر طبیعی، به بهترین پزشکان و متخصصان این حوزه مراجعه کنید.

این عارضه دارای انواع مختلف می باشد و امکان دارد علائم آن در بدن های مختلف، به صورت متفاوت تری پدیدار شود. بهتر است بدانید که این بیماری دارای انواع مختلفی است که ما به شایع ترین آن ها اشاره خواهیم کرد:

پروستاتیت: پروستاتیت یکی از انواع بیماری پروستات می باشد که بسیار رایج و شایع است. این بیماری عفونی در غده پروستات شکل می گیرد و با درد شدید در کشاله ران، ناحیه لگن، دستگاه تناسلی همراه می باشد. این بیماری با ورود باکتری به مجاری ادراری و ایجاد التهاب در پروستات بروز خواهد کرد. علائم پروستاتیت در بدن افراد به صورت گوناگون پدیدار می شود که در برخی از افراد، هیچ علائمی ندارد اما در برخی دیگر دارای علائمی بسیار حاد می باشد.

بزرگی پروستات: بزرگی پروستات باعث افزایش اندازه غده پروستات خواهد شد که این افزایش هم در حجم آن و هم در وزن آن پدیدار خواهد شد. در اصطلاح پزشکی به هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) شناخته شده است. بزرگی پروستات باعث ایجاد فشار در مجرای ادراری خواهد شد که درد شدیدی را برای آقایان به همراه خواهد آورد.

هیپرپلازی خوش خیم پروستات: هیپرپلازی خوش خیم پروستات، یک مشکل طبیعی در سنین بالا به شمار می آید و تغییرات در هورمون های جنسی مردانه باعث به وجود آمدن این عارضه خواهد شد. افراد مبتلا به این نوع از پروستات دارای علائمی همچون: شب ادراری، چکیدن انتهای جریان ادرار، بی اختیاری ادرار می باشند.

سرطان پروستات: سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان می باشد. این عارضه زمانی اتفاق می افتد که سلول‌های موجود در پروستات، توانایی کنترل رشد و تقسیم را از دست بدهند و مانند سلول های سالم فعالیت نکنند. این سرطان با پرتودرمانی، هورمون درمانی و شیمی درمانی درمان می شود.

راه های پیشگیری از پروستات

بیماری پروستات در آقایان بسیار دردناک می باشد و باعث گرفتگی مجرای ادراری و فشار در این ناحیه می شود. در بعضی از مواقع این فشار می تواند باعث خونریزی در ناحیه تناسلی آقایان شود و درد وحشتناکی را به همراه آورد. علاوه بر آن بهتر است با دلیل مبتلا شدن به پروستات چیست؟ و راه های پیشگیری از آن آشنا شوید. از آن جایی که علت اصلی و قطعی این بیماری شناسایی نشده است، بسیاری از پزشکان پیشگیری از این بیماری را توصیه می کنند که ما به چند مورد از آن اشاره خواهیم کرد:

داشتن رژیم غذایی مناسب و سالم: پزشکان توصیه می کنند که از میوه‌ها و سبزیجات متنوع در برنامه غذایی خود استفاده کنید. چرا که میوه ها، ویتامین‌های مورد نیاز بدن شما را تامین خواهند کرد و بدن شما را در مقابله با بیماری و سرطان پروستات مقاوم خواهند کرد.

داشتن تحرک کافی و ورزش کردن در طول هفته: یکی از عوامل موثر که می تواند خطر ابتلا به سرطان و یا بیماری پروستات را در مردان کاهش دهد، ورزش کردن می باشد. ورزش کردن باعث حفظ سلامتی جسم می شود و بدن شما را از انواع بیماری و سرطان نجات خواهد داد.

مصرف مواد مغذی به‌جای مکمل‌های دارویی: مصرف مواد مغذی می تواند ویتامین‌های موردنیاز بدن شما را تامین کند و پزشکان در اکثر مواقع، مصرف مواد مغذی را به جای داروهای شیمیایی تجویز می کنند. مواد مغذی برای بدن شما بسیار مفید هستند.

داشتن وزنی مناسب: داشتن اضافه وزن و چاقی مفرط از جمله عوامل بروز بیماری پروستات و سرطان پروستات می باشد از این رو پزشکان ورزش کردن و کاهش وزن را به بیماران توصیه می کنند. شما می توانید با داشتن یک رژیم غذایی مناسب و اصولی به وزنی مناسب برسید و به مرور زمان اضافه وزن خود را کاهش دهید.

روش های درمان پروستات

همانطور که در قسمت های بالا به پروستات و دلیل مبتلا شدن به پروستات چیست؟ اشاره کردیم، همواره در این قسمت قصد داریم که به راه و روش های درمان پروستات اشاره کنیم و شما را با انواع روش های درمانی این بیماری آشنا کنیم تا درصورت بروز این بیماری از روش های صحیح جهت درمان این عارضه استفاده نمایید.

سرمادرمانی پروستات: پزشکان و متخصصان پروستات برای درمان این عارضه از سرمادرمانی، انجماد بافت پروستات و مرگ سلول‌های سرطانی استفاده می کنند. سرمادرمانی معمولاً در مراحل اولیه سرطان پروستات یا زمانی که علائم بیماری بعد از درمان ظاهرشده‌اند، توسط متخصص پروستات تجویز می‌شود.

هورمون درمانی پروستات: هورمون درمانی پروستات، باعث کاهش سطح هورمون مردانه آندروژن در بدن می شود و از ایجاد بیماری پروستات و سرطان پروستات جلوگیری می کند. این مدل از درمان باعث رشد دیرتر سلول‌های جهش‌یافته می‌شود.

انجام عمل جراحی روستاتکتومی: در این عمل جراحی قسمت و یا تمام غده پروستات از بدن مردان برداشته می شود. این مدل از عمل جراحی معمولا به عنوان آخرین گزینه درمانی پزشکان انجام می شود. چرا که عمل جراحی روستاتکتومی می تواند عوارضی مانند: ارگاسم خشک، از دست دادن کنترل ادرار، اختلال در نعوظ به همراه داشته باشد.

درمان پروستات با طب سنتی: در بسیاری از موارد، پزشکان طب سنتی مصرف مواد غذایی مانند: گزنه، چای سبز، عسل، زنجبیل را برای درمان پروستات تجویز می کنند. این مواد غذایی دارای ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی می باشند و می توانند اختلالات ادراری را رفع نمایند. البته مصرف چای سبز می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و باعث از بین بردن رشد سلول‌های خوش‌خیم پروستات شود.

روش های درمان پروستات

عوارض پروستات

همانطور که در قسمت های بالا به دلیل مبتلا شدن به پروستات چیست؟ اشاره کردیم، در این قسمت قصد داریم که شما را با عوارض های این بیماری آشنا کنیم. بهتر است بدانید که پروستات از جمله بیماری های شایع، اما در عین حال خطرناکی می باشد که می تواند باعث بروز سرطان پروستات و خطرات جدی در بدن شود. این بیماری دارای عوارضی می باشد که می تواند سلامت بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد.

  • بیماری پروستات اگر درمان نشود می‌تواند به اندام‌های مجاور مثل: مثانه شما سرایت کند و باعث عفونت های شدید و بروز سرطان در ناحیه تناسلی شود.
  • بیماری پروستات می تواند باعث بی اختیاری ادرار در مردان شود.
  • پروستات در صورتی که درمان نشود باعث اختلال در نعوظ مردان می شود و در پی آن مشکلات جنسی را به همراه خواهد آورد.

کلام آخر

ما همواره در این مقاله شما عزیزان را با پروستات و دلیل مبتلا شدن به پروستات چیست؟ آشنا کردیم. این بیماری در مردان و معمولا در ناحیه زیر شکم و مثانه بروز خواهد کرد. زمانی که سلول های موجود در غده پروستات کنترل خود را از دست بدهند و رشد و تکثیر بسیاری داشته باشند، باعث به وجود آمدن بیماری پروستات در این ناحیه خواهند شد. این بیماری با انجام پرتو درمانی و یا عمل جراحی قابل درمان است. ممنون از شما دوستان عزیز که ما را تا پایان این مقاله از سایت جراحا همراهی کردید.

5/5 - (2 امتیاز)
سلام، من شهداد هستم. حدود ۵ ساله که در زمینه تولید محتوا برای سایت های پزشکی فعالیت می کنم. بخاطر علاقه به این کار همیشه در حال کسب اطلاعات در این حوزه هستم. خوشحال میشم اگه سوال یا پیشنهادی داری برام کامنت بذاری.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا