جدیدترین روش کاشت مو در سال 1403 و هزینه تقریبی آن⭐【سال1403】❤️
جدیدترین روش کاشت مو در سال 1403 و هزینه تقریبی آن آن از نظر سایت جراحا:
- عدم ایجاد زخم خطی و دوره بهبودی کوتاه از مزایای کاشت مو با روش FUE است.
- لازم است؛ در هفته اول بعد از کاشت مو از لمس یا خراشیدن ناحیه کاشت خودداری کنید.
- چند هفته قبل از کاشت مو از مصرف داروهای رقیق کننده خون و ضد التهابی بپرهیزید.
- افرادی با الگوی طاسی مردانه و زنانه، کاندیدای مناسبی برای کاشت مو هستند.
- PRP روشی مکمل و غیر جراحی برای درمان ریزش مو است.
غالباً افرادی که به دلیل عوامل ژنتیکی، استرس یا بیماریهای خاصی دچار ریزش مو می شوند، کاشت مو به روش FUT و FUE را برای جبران طاسی و یا کم پشتی موهای خود انتخاب میکنند تا به نتایجی طبیعی و ماندگار دست یابند. امروزه روش FUE در میان افراد مشهور به دلیل دوره ریکاوری کوتاهتر، جای زخم کمتر و نتایج طبیعی محبوبیت دارد؛ به همین دلیل ما این مقاله را به بهترین روش کاشت مو، بررسی اثر بخشی روشهای غیر جراحی، مراقبتهای قبل و بعد از آن و… اختصاص دادهایم.
تفاوت روشهای جدید و قدیمی کاشت مو
FUT روشی قدیمی برای کاشت مو است، در این روش جراح نواری از پوست سر حاوی فولیکولهای مو در ناحیه پشت سر یا کنارههای موها را جدا کرده و نوار را به واحدهای فولیکولی تقسیم میکند. او برشهای کوچکی در ناحیه دریافت کننده ایجاد میکند تا واحدهای فولیکولی را در محلهای مناسب و فاقد مو با ابزار مخصوصی قرار دهد، FUT روش کاشت موی تهاجمی بوده و جای زخم در ناحیه بخیه زده باقی میماند، معمولاً بیمار مقداری احساس درد میکند و زمان بهبودی طولانیتر است.
جراح میتواند به روش FUT تعداد بیشتری از فولیکولهای مو را در یک جلسه از بانک مو بردارد و در ناحیه دریافت کننده کاشت کند، اما در روش FUE، پس از بی حسی در ناحیه بانک مو، فولیکولهای مو با استفاده از دستگاه پانچ موتوری جداگانه و تک تک برداشته شده و پس از نگهداری و آماده سازی با ایجاد میکروشکافهایی در ناحیه کاشت قرار داده میشود. کاشت مو به روش DHI نیز بدون نیاز به برش و ایجاد شکاف در ناحیه دریافت کننده انجام میشود.
پزشک با استفاده از دستگاه ایمپلنتر، فولیکولها را از بانک مو جدا کرده و سریعاً به صورت تک تک در ناحیه گیرنده قرار میدهد؛ در این روش او توجه خاصی به زاویه و جهت قرار گرفتن فولیکولها دارد. زمان بهبودی در روش FUE و DHI سریعتر از FUT است و جای زخم بسیار کوچک است؛ همچنین درد کمتری دارد، اما به جلسات بیشتری نیاز دارند و هزینه آنها بیشتر از روش FUT است.
بهترین روش کاشت مو کدام است؟
بهترین روش کاشت مو برای هر شخص به عوامل مختلفی نظیر: میزان طاسی سر، تراکم و ضخامت موی ناحیه اهدا کننده، سن و وضعیت سلامت او بستگی دارد؛ از طرفی انتظارات فرد از نتیجه نهایی کاشت مو نیز در انتخاب روش مناسب موثر است. روش FUE و FUT مناسب افرادی است که سابقه ریزش موی ارثی را دارند و میخواهند نواحی از سر که موها دچار طاسی شده یا بسیار کم پشت است را ترمیم کنند؛ همچنین برای افراد بالای 25 سال و دارای بانک موی مناسب انجام میشود.
داوطلبین این روشها نباید مبتلا به بیماریهای پوستی یا خود ایمنی باشند؛ از طرفی برای افرادی که موهای نازکی دارند FUE روش مناسبتری از FUT است، اما برای کسانی که میخواهند ناحیه وسیعتری از سر را پر کنند و به تراکم موی بیشتری نیاز دارند FUT مناسبتر است. کسانی که طاسی سر کامل دارند روش FUE با برداشت موهای سینه، پشت یا ریش به عنوان بانک مو برای آنها انجام میشود. روش SUT یکی از مدرنترین روشها است.
پزشک در این روش با استفاده از پانچ لیزری فولیکولهای مو را جدا و منجمد میکند؛ به این ترتیب موجب حفظ فولیکولهای مو در کاشت تار به تار مو شده و با این روش امکان کاشت سه برابر مو نسبت به روشهای دیگر فراهم میشود. کسانی که ریزش موی خفیف تا متوسطی دارند و به دنبال روشی کم تهاجمی برای کاشت مو هستند، از روش میکروگرافت برای کاشت مو استفاده میکنند که روش پیشرفته FUE است؛ در این روش برداشت و کاشت مو توسط دستگاههای پیشرفته انجام میشود.
آیا روشهای بدون جراحی واقعاً موثر هستند؟
اصولاً روشهای غیر جراحی برای رویش موها با استفاده از داروها و تکنیکهای مختلف برای تحریک فولیکولهای مو انجام میشود؛ برای نمونه افرادی که دچار آلوپسی آندروژنیک هستند، میتوانند تحت نظر متخصص پوست و مو به صورت موضعی روی پوست سر از داروی ماینوکسیدیل برای تحریک رشد موها و جلوگیری از ریزش مو استفاده کنند.
امروزه کلاه لیزری که با استفاده از لیزر کم انرژی بر روی سر قرار داده میشود نیز به تحریک فولیکولهای مو و افزایش گردش خون در ناحیه پوست سر کمک میکند. درمان با PRP برای افرادی که در اثر استرس و بیماری دچار ریزش مو شدهاند، مناسب است که با نمونه برداری از خون خود فرد و استخراج پلاسمای غنی از پلاکت آن تهیه میشود و تزریق آن به پوست سر به تحریک رشد موها و افزایش جریان خون در سر کمک میکند که معمولاً قبل از کاشت مو به عنوان درمان مکمل استفاده میشود.
استفاده از شامپوهای تقویت مو، تغذیه مناسب و مصرف مکملهای غذایی حاوی ویتامین D، بیوتین، زینگ و آهن به تقویت موها و جلوگیری از ریزش مو کمک میکند، معمولاً ترکیب چندین روش مانند استفاده از داروها به طور مداوم همراه با درمانهای لیزری یا پی آر پی میتواند نتایج بهتری داشته باشد. یکی از مزایای روشهای غیر جراحی عوارض جانبی کمتر آنها نسبت به روشهای جراحی است؛ در این زمینه میتوانید از طریق مشاوره با بهترین دکتر کاشت مو در شیراز اطلاعات لازم را کسب کنید.
کاشت مو برای چه افرادی مناسب است؟
کاشت مو برای افرادی که دچار ریزش مو، طاسی، موهای نازک و کم پشت هستند یا در اثر عوامل ارثی، مصرف داروها یا اختلالات هورمونی دچار ریزش مو و کم پشتی مو شدهاند، مناسب است که شامل افراد زیر میشود:
- افرادی با الگوی طاسی مردانه یا زنانه که در اثر عوامل ژنتیکی، دچار کم مویی و طاسی در نواحی خاصی از سر شدهاند.
- کسانی که خط رویش موی آنها به دلیل ریزش مو در ناحیه پیشانی عقب رفته است.
- افرادی که در اثر زخم یا سوختگی در ناحیه کوچکی از سر دچار ریزش مو شدهاند.
- کسانی که بانک موی کافی در پشت یا اطراف سر دارند تا جراح زبردست بتواند از این موها برای پیوند به ناحیه کم مو یا طاس استفاده کند.
- کسانی که مبتلا به بیماریهای زمینهای نظیر: دیابت، مشکلات قلبی و بیماریهای خود ایمنی نباشند.
- افراد بالای 25 سال زیرا کسانی که زیر 25 سال هستند، ممکن است، روند ریزش مو در آنها ادامه داشته باشد و نتیجه کاشت در آینده مطلوب نباشد.
- کسانی که به روشهای درمانی غیر تهاجمی پاسخ ندادهاند.
- افرادی که انتظارات واقع بینانه دارند؛ زیرا نتیجه کاشت مو به تدریج ظاهر میشود و به چند ماه زمان نیاز دارد.
مراقبتهای قبل و بعد از کاشت مو
مراقبتهای قبل و بعد از کاشت مو تأثیر زیادی بر نتیجه کاشت دارد، برخی از این مراقبتها شامل موارد زیر است:
- قبل از کاشت مو با دکتر متخصص پوست و مو مجرب و حاذق جلسه مشاورهای داشته باشید تا با بررسی پوست سر و موهای شما نوع طاسی را مشخص کرده و مناسبترین روش را برای کاشت مو انتخاب کند.
- شما باید از مصرف داروهای رقیق کننده خون و داروهای ضدالتهابی نظیر: آسپرین و ایبوپروفن حداقل یک هفته قبل از عمل خودداری کنید.
- حداقل یک هفته قبل از جراحی الکل و سیگار را مصرف نکنید؛ زیرا تأثیر منفی بر روند بهبودی شما دارد.
- سعی کنید، حداقل چند روز قبل از جراحی به اندازه کافی خواب و استراحت داشته باشید و قبل از عمل موها را شسته و تمیز نگه دارید.
- بعد از کاشت مو ناحیه کاشت شده را تمیز نگه دارید، اما از تماس مستقیم این ناحیه با آب و شامپو برای چند روز خودداری کنید؛ از طرفی در هفتههای اول بعد از کاشت در معرض نور آفتاب قرار نگیرید و از کلاه استفاده کنید.
- حتماً آنتی بیوتیک و مسکنهای تجویز شده را طبق دستور پزشک کاردان و با تجربه مصرف کنید و دو تا چند هفته از فعالیتهای ورزشی شدید که موجب تعریق پوست سر میشود، خودداری کنید.
- از خاراندن و دست کاری ناحیه کاشت شده بپرهیزید، تا این ناحیه دچار آسیب نشود.
- پس از چند روز میتوانید با احتیاط سر خود را با شامپوهای ملایم بشویید، اما برای چند هفته از سشوار، اتوی مو و وسایل حرارتی برای خشک کردن موها یا حالت دادن و صاف کردن آن خودداری کنید.
“روش FUE ( استخراج واحد فولیکولی ) یکی از جدیدترین روشهای کاشت مو است و تکنیکی مناسب محسوب میشود؛ زیرا کمترین تهاجم را در بین تکنیکها دارد؛. به همین دلیل پرکاربردترین روش کاشت مو در سراسر جهان است”
“The FUE (Follicular Unit Extraction) method is one of the latest hair transplant techniques and is considered an effective option due to its minimally invasive nature. For this reason, it is the most widely used hair transplant method globally.”
(zantman 2022)
مراقبت بعد از کاشت مو FUE
پس از کاشت مو به روش FUE نیازی به پانسمان محل کاشت نیست، اما ناحیه پشت سر که اهدا کننده محسوب میشود، نیاز به پانسمان موقتی جهت جلوگیری از عفونت دارد، معمولاً پس از چند روز میتوان پانسمان را برداشت؛ در این روش پس از کاشت معمولاً زخمهای کوچکی ایجاد میشود که به راحتی بهبود مییابد، ولی رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از عفونت و عوارض جانبی اهمیت دارد.
غالباً شما میتوانید 24 تا 48 ساعت بعد از عمل موها را به آرامی و بدون فشار شستشو دهید؛ همچنین باید تا یک هفته از انجام ورزشهای سنگین که موجب تعریق پوست سر میشود، خودداری کنید. استفاده از رژیم غذایی سالم شامل: میوهها، سبزیجات، پروتئین و غلات و پرهیز از مصرف کافئین و الکل و سیگار به تسریع روند بهبودی کمک میکند؛ علاوه بر این به اندازه کافی آب بنوشید و در صورت مشاهده قرمزی، تورم و درد یا ترشح در محل کاشت فوراً با پزشک تماس بگیرید.
مراقبت بعد از کاشت مو FUT
انجام مراقبتهای خاص بعد از کاشت مو به روشFUT الزامی است؛ زیرا در این روش یک نوار از پوست سر برداشته میشود و بعد از بخیه زدن این ناحیه، زخم بزرگی در ناحیه اهدا کننده ایجاد میشود و مراقبت از زخم جهت جلوگیری از عفونت ضروری است؛ به این منظور نیاز به پانسمان و مراقبتهای خاصی برای جلوگیری از عفونت در ناحیه اهدا کننده است.
شستشوی مو معمولاً 3 تا 5 روز بعد از عمل انجام میشود و باید با دقت بیشتر صورت گیرد و به دلیل وجود زخمهای بزرگتر فرد به استراحت بیشتری نیاز دارد و باید از فعالیتهای سنگین تا دو هفته خودداری کند؛ همچنین مصرف غذاهای غنی از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی به روند بهبودی کمک میکند.
لازم است؛ برای تسریع روند بهبودی از مصرف الکل و دخانیات خودداری شود و در صورت درد و تورم باید طبق دستور پزشک از کمپرس یخ استفاده کرد؛ علاوه بر این داروها و ضد دردها به طور مرتب باید مصرف شود.
مقایسه اثر بخشی و ماندگاری روشهای کاشت مو
جهت مقایسه اثر بخشی و ماندگاری روشهای کاشت مو به مزایا، معایب و میزان ماندگاری هر کدام از روشها به شرح زیر میپردازیم:
روش FUT: این روش کاشت مو مناسب افراد با طاسی وسیع است؛ زیرا تراکم موها پس از رشد در ناحیه کاشته شده زیاد خواهد بود؛ همچنین ماندگاری فولیکولها بالا است، اما جای زخم در پشت سر قابل مشاهده است؛ البته در ابتدا ممکن است موهای کاشته شده بریزد، ولی معمولاً بعد از چند ماه دوباره رشد خواهد کرد.
روش FUE: مزایایی روش FUE شامل: عدم ایجاد جای زخم خطی و دوره بهبودی کوتاهتر از روش FUT است، اما به جلسات متعددی نیاز دارد و تراکم موهای کاشته شده در هر جلسه کمتر از روش FUT میباشد؛ همچنین در ماههای ابتدایی ریزش مو اتفاق میافتد، اما بعد از چند ماه نتایج طبیعیتری نسبت به FUT حاصل میشود؛ علاوه بر این با وجود ماندگاری بالا نیاز به دقت جراح در کاشت مو و آسیب کمتر به فولیکولها دارد.
روش DHI: این روش که نوع پیشرفتهتر FUE استt هزینه بالاتری نسبت به روشهای دیگر داشته و مانند روش FUE نیاز به مهارت جراح و سرعت عمل او در کاشت مو دارد؛ در این روش نیز ریزش موها دیده میشود، اما نتایج آن پس از چندین ماه رضایتبخش خواهد بود؛ همچنین کاشت فوری فولیکولها باعث افزایش میزان زنده ماندن آنها و ماندگاری بالای آنها میشود.
مدت زمان رشد مو بعد از روش FUE
رشد مو پس از کاشت به روش FUE دارای مراحل مختلفی است، بلافاصله بعد از کاشت، ممکن است موها کاشته شده 2 تا 3 هفته شروع به ریزش کنند که فرآیندی طبیعی است و به آن شوک ریزش میگویند؛ از طرفی در ماه اول تا سوم، فولیکولهای کاشته شده در مرحله استراحت قرار میگیرند و موها به طور واضح و چشمگیر رشد نمیکنند، اما از ماه سوم تا ششم رشد موها به آهستگی شروع میشود، ابتدا موهای نازک و کرکی رشد میکند.
اما از ماه ششم تا نهم رشد موها بیشتر شده و موهای جدید ضخیمتر قابل مشاهده خواهند بود؛ همچنین بالاخره در ماههای نهم تا دوازدهم رشد موها به حداکثر خود میرسد و نتایج نهایی کاشت قابل مشاهده است، موها در این مرحله ضخیمتر و پرپشتتر هستند؛ بنابراین به طور کلی 12 و گاهی 18 ماه طول میکشد تا نتایج نهایی کاشت مو به روش FUE قابل مشاهده باشد.
نتایج بلند مدت کاشت مو با روش FUT
اصولاً کاشت مو به روش FUT که در واقع پیوند واحد فولیکولی است، نتایج بلند مدت رضایت بخشی دارد که بستگی به تخصص پزشک، وضعیت ژنتیکی فرد و مراقبتهای صحیح بعد از عمل دارد، برخی از این نتایج بلند مدت شامل موارد زیر است:
- رشد دائمی موها: موهایی که به روش FUT کاشته میشوند، معمولاً دائمی هستند؛ زیرا از ناحیه پشت سر که موها کمتر دچار ریزش میشوند، استخراج شده و به طور طبیعی رشد میکنند؛ همچنین قابل شستشو، کوتاه کردن و حالت دادن هستند.
- ظاهر طبیعی: مهارت پزشک در کاشت مو به روش FUT موجب میشود که موها به شکل طبیعی رشد کنند و نتایجی غیرقابل تشخیص از موهای طبیعی داشته باشند؛ همچنین جای زخم خطی در ناحیه دهنده با موهای اطراف پوشانده میشود و در صورت بلند بودن موها قابل مشاهده نیست.
- ثبات نتیجه: نتایج کاشت مو در بلند مدت به دلیل مقاومت در برابر هورمون دیهیدروتستوسترون که عامل اصلی ریزش مو است، پایدار میماند.
- احتمال ریزش مو در نواحی دیگر: اگرچه موهای کاشته شده به ریزش حساس نیستند، اما به مرور زمان ممکن است، در نواحی دیگر سر، موهای طبیعی دچار ریزش شوند که با مراجعه به پزشک و کاشت ترمیمی مو جبران میشود.
کلام آخر
کاشت مو به روش DHI ،FUE ،FUT و SUT طرفداران زیادی دارد، اما انتخاب بهترین روش کاشت، به وضعیت پوست و موی هر فرد، انتظارات و نظر پزشک بستگی دارد تا نتیجه نهایی آن دوام و پایداری، ظاهری طبیعی و رضایت بخش را برای هر فرد به ارمغان بیاورد.
سایت جراحا تلاش کرده است، متداولترین روشهای کاشت مو را به شما معرفی کند و از همراهی شما با این مقاله بسیار سپاس گزار است. لطفاً نظرات و تجربیات خود را در زمینه کاشت مو از طریق کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
کاشت مو تحت بیحسی موضعی انجام میشود، بنابراین درد کمی دارد.
رشد موها از ماه سوم شروع میشود و نتایج نهایی پس از 8 تا 12 ماه مشاهده میشود.
بله، در موارد خاص میتوان از موهای بدن مانند سینه یا ریش برای کاشت استفاده کرد.