مقالههای علمی و پژوهشی در زمینه سلامت قلب، در حفظ نگهداری این عضو حیاتی و اساسی برای سلامت انسان اهمیت زیادی قائل شدهاند. قلب، چراغ روشنی است که پیشرفت فعالیتهای زندگی انسان به آن بستگی دارد و هرگز نباید فراموش کنیم که حفظ سلامت قلب نه تنها برای بهبود کیفیت زندگی، بلکه برای طولانیتر و سرشارتر زندگی کردن بسیار حیاتی است. از این رو، در این مقاله به بررسی اهمیت و راهکارهای مختلف برای حفظ سلامت قلب و پیشگیری از بیماریهای قلبی خواهیم پرداخت.
بدن هنگام خواب چگونه به محرکهای خارجی واکنش نشان میدهد؟
ضربان قلب افراد در واکنش به کلمات و جملههای متفاوتی که میشنوند و حتی زمانی که خواب هستند، تغییر میکند. مطالعات نشان داده، جملههای آرامشبخش زمانی که خواب هستید، میشنوید ضربان قلب افراد را کاهش میدهد در حالی که جملههای خنثی هیچ تاثیری ندارند.
به گفته نیویورک پست، ضربان قلب هر فرد بیدار در حالت عادی حدود 60 تا 100 ضربه در دقیقه میباشد و اما ضربان قلب در خواب باید به 40 تا 50 ضربه در دقیقه کاهش پیدا کند. پس متخصصان ضربان پایینتر قلب را بازتاب خواب عمیقتر درنظر میگیرند. با این حال ما فرض میکنیم بدن و مغز حتی زمانی که نمیتوانیم در خواب به طور کامل ارتباط برقرار کنیم به هم متصل هستند.
خوابیدن با چراغ روشن و آسیب به قلب
محققان دانشکده پزشکی فاینبرگ دریافتند که خوابیدن در اتاقی با نور متوسط به سلامت متابولیکی قلب افرد میتواند آسیب بزند. در این مطالعات نشان داده شده است که فقط یک شب خواب در اتاق با نور محیطی متوسط سبب افزایش ضربان قلب در شب و افزایش مقاومت به انسولین هنگام صبح میشود.
تحقیقات زیادی در مورد نور صفحه نمایشها بر کیفیت خواب و سلامتی وجود دارد که بخش زیادی از این مطالعات بر تاثیر قرار گرفتن در معرض نور بر ریتم شبانهروزی تمرکز داشته است و نشان میدهد در پی قرار گرفتن در معرض نور اختلالهایی به وجود میآیند. این کار سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان، بیماریهای قلبی و چاقی میشود.
در یک تحقیقی 20 نفر را به دو گروه تقسیمبندی کردهاند که گروه اولی را در دو شب پیدرپی در یک آزمایشگاه خواب با نور زیاد گذاشتند و گروه دوم را یک شب در معرض نور ضعیف و شب دیگر را در نور متوسط خواباندند. نویسنده این تحقیق میگوید که برای گروه اول، شاهد افزایش ضربان قلب در طول شب در افرادی که در نور شدید قرار گرفته بودند. این افزایش فشار بر قلب به طور قابل توجهی میتواند سبب کاهش سلامت قلب در دراز مدت بشود.
در این تحقیقات همچنین شاهد مقاومت نشان دادن به انسولین در افرادی که در نور متوسط شب را سپری کرده بودند. نویسنده ارشد این تحقیق میگوید: این یافتهها امکان دارد نشانههایی در مورد ارتباط نرخ بالای دیابت و قرار گرفتن در معرض نور فراهم کند. در حالی که تغییرات قلبی ناشی از خواب در زیر نور متوسط از نظر آماری موردتوجه قرار گرفت.
اما باید به خاطر داشته باشید گروهی که در نور ضعیف و متوسط بودند هیچ تفاوتی در کیفیت خواب آنها وجود نداشت. همچنین در ترشح ملاتونین هیچ تفاوتی مشاهده نشد. اما توصیه محققان بر این است که نورهای شب را تا حد ممکن کم کنید و از نورهای آبی و سفید پرهیز کنید، چون این نورها به طور بالقوه تحریککنندهتر هستند.
مغز در خواب خاموش نمیشود
مغز انسان در حین خواب هرگز کاملا خاموش نمیشود، بلکه در طول خواب مختلف ناحیههای مغز به ترتیب به فعالیت و استراحت میروند. در مراحل عمیق خواب، مغز به یک فعالیت کارآمدتر میپردازد که برای بازسازی بدن و حافظه ضروری است. همچنین خواب عمیق به تقویت حافظه، تقویت سیستم ایمن، کاهش تنش و استرس کمک میکند. از این رو مغز حتی در شرایط خواب نیز نقش مهمی را ایفا میکند و فعالیتهای ضروری برای سلامتی و عملکرد بهتر بدن را انجام میدهد.
اگر خواب خود را به یاد آورید، خوب خوابیدهاید!
اغلب مردم همیشه خواب میبینند، اما همیشه آنها را به یاد نمیآوریم رویاها بیشتر در خواب رخ میدهند، اما بعد از بیدارشدن فراموش میشوند. فقط زمانی که فرد در حین یا درست بعد از دیدن رویا از خواب بیدار شود، رویا هنوز محو نشده است. برخی از تحقیقات نشان داده که نرزونهای خاصی که در طول مرحله خواب فعال هستند، ممکن است به طور فعال خاطرات را سرکوب کنند.
محققان افرادی را انتخاب کردند که بیشتر شبها رویاهای خود را به یاد میآورند. آنها دریافتند که این افراد در طول شب بیشتر از افرادی که به ندرت رویاهای خود را به یاد میآورند بیدار میشوند. افرادی که خواب خود را به یاد میآورند ممکن است خواب کمتری را داشته باشند. یادآوری یک رویا نشانگر خواب خوب نیست، به این معنی است که شما در زمان مناسب برای یادآوری آن از خواب بیدار شدید.
خوابیدن با چراغ روشن چه اثراتی دارد؟
خوابیدن با چراغ روشن ممکن است بر کیفیت خواب تاثیر بگذارد و خطر برخی از مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی را افزایش دهد. این مشکلات ممکن است نتیجه اختلال در چرخه خواب و بیداری درونی فرد باشد که به شدت تحت تاثیر قرار گرفتن در معرض نور است. اختلال در چرخه خواب و بیداری میتواند نحوه تنظیم انرژی بدن را تغییر دهد و عملکرد قلب و عروق خونی را حفظ میکند که میتواند منجر به سایر مشکلات سلامتی شود.
سلامت قلب
تحقیقات نشان میدهد که حتی یک نور کم در هنگام خواب میتواند به عملکرد قلب تاثیر بگذارد. خوابیدن با چراغ روشن باعث افزایش ضربان قلب و خطر ابتلا به فشارخون بالا در برخی گروهها میشوند. این تغییرات احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
تحقیقات بیشتری برای درک اینکه چرا قرار گرفتن در معرض نور چنین تاثیری برای سلامت قلب دارد. با این حال پزشکان پیشنهاد میکنند که افراد ممکن است بتوانند با به حداقل رساندن یا حذف قرار گرفتن در معرض نور در شب و افزایش قرار گرفتن در معرض نور طبیعی روز در طول روز، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.
چاقی
انواع خاصی از قرار گرفتن در معرض نور شبانه با افزایش وزن یا چاقی مرتبط است. طبق یک مطالعه زنانی که با تلویزیون و یا چراغ روشن به خواب میروند احتمال چاقی و ادامه افزایش وزن بیشتر بود. استفاده از نور آبی در شب نیز با افزایش خطر چاقی مرتبط است، اما خوابیدن با نور شبانه کوچک اینطور نیست.
دیابت
کارشناسان همچنین ارتباطی بین خوابیدن با چراغ روشن و دیابت پیدا کردهاند. یک مطالعه کوچک نشان داد که مقاومت به انسولین ممکن است که افرادی که با چراغ روشن میخوابند افزایش یابد. مقاومت به انسولین وضعیتی است که در آن بدن به طور موثر قند را پردازش نمیکند و یک عامل خطر برای دیابت است. تحقیقات بیشتر میتواند روشن کند که چگونه استفاده طولانی مدت از چراغها در شب با دیابت و ایجاد مقاومت به انسولین و سلامت قلب مرتبط است.
آیا خوابیدن با چراغ روشن فوایدی هم دارد؟
به طور کلی بهتر است در تاریکی بدون چراغ بخوابید. با این حال، مواردی وجود دارد که روشن بودن چراغها ممکن است مفید باشد. بهعنوان مثال کودکان یا بزرگسالانی که از تاریکی میترسند، ممکن است نیاز به استفاده از نور شب داشته باشند تا به آرامش و خواب کمک کنند. همچنین برخی از افراد مسن ممکن است برای جلوگیری از افتادن هنگام بیدار شدن در نیمه شب به نور شب نیاز داشته باشند. در این شرایط کارشناسان توصیه میکنند از نور کمرنگ و با رنگ گرم برای کاهش قرار گرفتن در معرض نور شدید استفاده کنید، زیرا ممکن است فواید آن بیشتر از مضرات بالقوه باشد.
اگر فقط میتوانید با چراغ روشن بخوابید چه باید کرد؟
همه نمیتوانند با چراغ روشن بخوابند. با این حال، راههایی برای کاهش تاثیر نور مصنوعی بر خواب وجود دارد. استفاده از نور قرمز در شب به جای نور سفید یا آبی میتواند کمک کننده باشد زیرا، نور قرمز ساعت داخلی بدن را مختل نمیکند. علاوه بر این، نور طبیعی در طول روز به اندازه کاهش نورهای روشن در طول شب برای سلامت خواب مهم است. کارشناسان پیشنهاد میکنند هر روز صبح یک ساعت در معرض نور طبیعی خورشید قرار بگیرند.
نکات دیگر برای بهداشت خواب خوب عبارتند از:
- قبل از خواب از مصرف کافئین و الکل اجتناب کنید.
- به طور منظم ورزش کنید، اما از ورزش خیلی نزدیک به زمان خواب پرهیز کنید.
- سعی کنید قبل از خواب وعدههای غذایی پر حجم نخورید.
- قبل از خواب تکنیکهای آرامش بخشی مانند مدیتیشن، حمام کردن یا مطالعه را تمرین کنید.
- از قرار گرفتن در معرض نور آبی از صفحه نمایش الکترونیکی خودداری کنید و اتاق خواب را برای خواب در دمای خنک نگه دارید.
نظرات دیگر محققان در مورد خوابیدن با چراغ روشن
خاموش کردن چراغها و بستن پردهها دقیقا یک راه حل جدید و جذاب برای بهداشت خواب نیست، اما این توصیه عقل سلیم اعتبار علمی بیشتری پیدا میکند. بسیاری از آمریکاییها در اتاقی میخوابند که دارای نوعی نور مصنوعی است، چه از یک تلویزیون، چه وسایل الکترونیکی
تحقیقات جدید نشان میدهد که یک شب خواب با مقدار متوسط نور ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت قلب و عروق و متابولیک داشته باشد.
دکتر فیلیس زی، نویسنده ارشد مطالعه جدید و مدیر مرکز تحقیقات میگوید: من از اینکه حتی همین مقدار کمی نور که از طریق چشم به مغز میرسد، هنوز هم چنین تاثیر قابل توجهی دارد، شگفت زده شدم. این یافتهها با مجموعه گستردهتری از شواهد مرتبط است که نشان میدهد قرار گرفتن در معرض نور در شب ممکن است به طریق مختلف مضر باشد و افراد را مستعد ابتلا به بیماریهای مزمن کند.
نور میتواند متابولیسم را مختل کند
زی میگوید راههای مختلفی وجود دارد که قرار گرفتن در معرض نور در شب میتواند متابولیسم ما را مختل کند.
یکی از احتمالات که توسط تحقیقات پشتیبانی میشود این است که روشن بودن چراغ کیفیت خواب را مختل میکند، اما در کمال تعجب این مطالعه این نتیجه را هنگام نظارت بر افراد در اتاق روشن پیدا نکرد. در واقع، شرکتکنندگان به طور کلی گزارش دادند که فکر میکنند خوب میخوابند.
محققان همچنین معتقدند نور مصنوعی در شب میتواند سطح ملاتونین را سرکوب کند و دانشمندان ارتباطی بین اختلال ملاتونین و چندین بیماری از جمله سرطان و دیابت پیدا کردهاند. اگرچه در اینجا نیز، این مطالعه شواهدی مبنی بر کاهش سطح ملاتونین در بین افرادی که با چراغ روشن میخوابند، پیدا نکرد.
زی میگوید: این احتمالا بدان معناست که سطح نوری که از چشمها عبور میکرد واقعا به اندازه کافی روشن نبود که ملاتونین را سرکوب کند. با این حال زی و تیم او بر این باورند که این مقدار کم نور برای فعال کردن بازوی سمپاتیک سیستم عصبی خودمختار چیزی که مسئول واکنش مبارزه یا فرار بدن است کافی است. زمانی که بدن به حالت پار اسمپاتیک حرکت میکند، زمانی که ضربان قلب و تنفس کاهش مییابد، این حالت در طول خواب خنک میشود.
تغییرات در عملکرد قلب و عروق نشان میدهد که مقدار کمی نور برای انتقال سیستم عصبی به حالت فعالتر و هوشیاری کافی است. برای اطلاعات بیشتر از مهمترین عضو حیاتی، که قلب است میتوانید به مقاله بهترین دکتر قلب در تهران مراجعه کنید.
کلام آخر
کیفیت یک خواب خوب به یک محیط خواب آرام و تاریک بستگی دارد. کم بودن ساعات خواب میتواند به یک فاکتور خطرناک برای سلامت تبدیل شود که فراتر از خستگی صبح همان روز است. اگر احساس میکنید به اندازه کافی نمیخوابید با یک پزشک متخصص خواب مشورت کنید تا مشکلاتتان را بررسی کند؛ بنابراین برای سلامت قلب هرگز با چراغ روشن نخوابید یا خیلی ضعیف باشد، وقتی صبح بیدار میشوید خود را در معرض نور چه مصنوعی و چه طبیعی قرار دهید. این کار سبب میشود بدن شما نور را معادل با بیداری تشخیص دهد و در مقابل تاریکی به معنی زمان خواب بداند. دریافت خواب کافی برای شما در کوتاه مدت و بلندمدت تاثیر بسزایی خواهد داشت.
از این که تا اینجا با سایت جراحا همراه بودید نهایت تشکر را داریم. این مقاله به روند تصمیم گیری شما در خوابیدن با چراغ خاموش کمک خواهد کرد. پیشنهادها و انتقاداتتان را میتوانید با ما در میان بگذارید و با کامنتهایتان ما را خوشحال کنید.