سلامتیعمومی

روش‌های تقویت موی سر در زنان 【سال1403】✅

ما در این مقاله قصد داریم شما را با روش‌های تقویت موی سر در زنان آشنا کنیم. همه خانم‌ها در دوران بلوغ، بارداری و یائسگی دچار ضعف و ریزش مو می‌شوند و علت آن اختلالات هورمونی در این دوران می‌باشد از طرفی برخی از بیماری‌ها مانند: اختلالات تیروئیدی، کم خونی، تخمدان‌های پلی کیستیک و… عامل ریزش و نازک شدن مو در خانم‌ها می‌باشد اما امروزه روش‌ها مختلفی برای تقویت و بازیابی موها وجود دارد با ما همراه باشید تا شما را با این روش‌ها آشنا کنیم.

علت ریزش مو در زنان

ریزش مو در خانم‌ها اگر بین 50 تا 100 تار مو باشد کاملا طبیعی است ولی اگر این موها جایگزین نشود باید به دنبال راه درمانی برای این مشکل باشید. چند روش برای تشخیص ریزش مو وجود دارد، اگر وقتی موهایتان را می‌بندید حجم موهایتان کم شده باشد یا قسمتی از موی سر شما کم پشت شده و کف سر شما قایل مشاهده باشد، شما دچار ریزش مو شده‌اید. عوامل متعددی باعث ریزش مو می‌شود که شامل موارد زیر می‌باشد:

ژنتیک: اگر در خانواده شما افرادی با مشکل ریزش مو مواجه هستند احتمالا شما نیز دارای این مشکل خواهید شد. ریزش مو معمولا از سن 14 سالگی شروع می‌شود زیرا در حدود این سن بلوغ دختران آغاز شده و کم کم موها شروع به نازک‌تر شدن و کم پشت‌تر شدن خواهد کرد.

تغذیه نامناسب: در صورتی که شما در برنامه غذایی خود برخی ویتامین‌ها و عناصر مانند: آهن، روی، پروتئین و… را قرار دهید می‌توانید از ریزش موی خود جلوگیری کنید.

تغییرات هورمونی: یکی از شایع‌ترین دلایل ریزش مو، تغییرات هورمون‌های جنسی مانند دی‌هیدروتستوسترون (DHT) است که معمولا در دوران بارداری، مصرف داروهای ضد بارداری، یائسگی، اختلالات تیروئیدی و بعضی دیگر از بیماری‌های هورمونی افزایش می‌یابد.

مشکلات روحی: خانم‌ها ممکن است به دلیل انجام یک عمل جراحی، بارداری و… دچار استرس و فشار روحی زیادی شوند که منجر به ریزش مو در آن‌ها می‌شود.

مصرف برخی داروها: بعضی از داروها منجر به ریزش مو در خانم‌ها می‌شود مانند: داروهای ضد بارداری، داروهای فشار خون، داروهای درمان اختلالات تیروئیدی یا مصرف داروهای بیهوشی در جراحی، باعث ریزش موی شدید می‌شود و تا زمانی که این داروها قطع نشود این ریزش مو ادامه دارد.

بیماری‌ها: برخی از بیماری‌ها مانند: اختلالات تیروئیدی، کم خونی، تخمدان پلی کیستیک و بیماری‌های پوستی مانند آلوپسی و التهاب پوست سر می‌تواند موجب ریزش مو در زنان شود و وقتی این بیماری‌ها درمان شود ریزش مو هم قطع خواهد شد.

عوامل محیطی: برخی عوامل مانند: رنگ کردن مو، استفاده از سشوار و اتو مو، محکم بستن موها، آلودگی هوا و… نیز در ریزش مو خانم‌ها موثر است.

علت ریزش مو در زنان

روش‌های خانگی تقویت موی سر در زنان

ماسک موز و روغن زیتون: یکی از روش‌های تقویت موی سر در زنان، استفاده از ماسک مو و روغن زیتون است. موز موهای آسیب دیده و خشک را مرطوب می‌کند و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی به خصوص پتاسیم است و به تقویت مو کمک می‌کند هم‌چنین PH پوست سر را در حالت تعادل نگه می‌دارد از طرفی روغن زیتون حاوی چربی‌های سالم و ویتامین E می‌باشد که موجب مرطوب شدن موها و ترمیم شکستگی موها می‌شود. ابتدا موز را به صورت پوره در آورید و روغن زیتون را به آن اضافه کرده و به هم بزنید تا یک ماسک کرمی بدست آورید. این ماسک را در حمام به مو و پوست سر خود بمالید و مدت 10 تا 15 بعد سر خود را شستشو دهید.

ماسک نعنا و تخم مرغ: این ماسک برای کاهش ریزش مو استفاده می‌شود و یکی از روش‌های تقویت موی سر در زنان می‌باشد. سه عدد تخم مرغ را داخل کاسه هم بزنید تا فرم بگیرد و 5 تا 7 قطره روغن نعنا به آن اضافه کنید و آن‌ها را خوب ترکیب کنید و بر روی موهایتان قرار دهید سپس با دست‌های تمیز، سر خود را ماساژ دهید و سپس کلاه حمام را بر روی سر خود بگذارید و بعد از 30 دقیقه موهایتان را با شامپو بشویید.

ماسک ماست و تخم مرغ: این ماسک یکی از بهترین ماسک تقویت و ریزش مو در زنان می‌باشد. یک عدد تخم مرغ هم زده و به آن دو قاشق ماست اضافه کنید سپس آن را روی سر خود قرار داده و با دست‎‌های تمیز سر را ماساژ دهید و بعد از 30 دقیقه موهای خود را با شامپو بشویید.

ماسک روغن زیتون و روغن نارگیل: این دو روغن هر دو نرم‌کننده طبیعی مو هستند که به آبرسانی و رطوبت و نرمی موها کمک می‌کنند و یکی از روش‌های تقویت موی سر در زنان استفاده از این ماسک می‌باشد. یک چهارم فنجان روغن زیتون را با یک قاشق غذا خوری روغن نارگیل گرم شده مخلوط کنید گرمای روغن، کوتیکول مو را باز کرده و موجب نفوذ روغن به این قسمت از مو می‌شود. این مواد را بر روی ساقه مو قرار دهید و روی آن کلاه حمام قرار دهید و بعد از 10 دقیقه موهای خود را با آب گرم بشویید.

معرفی روش‌های تقویت موی سر در زنان

مزوتراپی مو: یکی از روش‌های تقویت موی سر در زنان مزوتراپی مو است که با تزریق مواد دارویی و مغذی به لایه میانی پوست سر به وسیله سوزن‌های بسیار نازک، مواد مغذی شامل: ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و داروهای مخصوص وارد لایه درم پوست می‌شود این کار موجب افزایش قطر و ضخامت موها شده و برای کسانی که موهای نازک و ضعیفی دارند بسیار مفید است هم‌چنین مزوتراپی مو به کاهش ریزش مو کمک می‌کند و موجب رشد موهای جدید خواهد شد. پیشنهاد می‌شود برای انجام مزوتراپی مو به بهترین دکتر پوست در تهران مراجعه کنید.

PRP: یک روش درمانی است که از پلاسمای غنی شده از پلاکت خون خود شخص برای تقویت رشد موها و افزایش ضخامت مو استفاده می‌شود. PRP موجب بازسازی بافت مو خواهد شد. ابتدا پزشک نمونه خون بیمار را جمع آوری کرده و پس از جدا کردن پلاسمای خون از سلول‌های خونی به کمک دستگاه سانتریفوژ پلاکت‌های درون پلاسما را غنی سازی کرده که در آن فاکتور رشد مو وجود دارد و با استفاده از سوزن به لایه درم پوست سر تزریق می شود. این فرآیند موجب تحریک رشد مو و تقویت موها شده و موجب جلوگیری از ریزش موها و افزایش قطر مو خواهد شد. این روش کاملا طبیعی است زیرا پلاسمای غنی شده از پلاکت‌های خون خود فرد تامین می‌شود.

تزریق هیر فیلر: یکی از روش‌های تقویت موی سر در زنان تزریق هیر فیلر است که حاوی مجموعه‌ای از 7 پپتید و ماکرومولکول‌های اسید آمبنه، هیالورونیک اسید است هر پپتید اثر خاص خود را در رشد مو و جلوگیری از ریزش مو دارد که منجر به رویش، ضخیم‌تر و قوی‌تر شدن موها می‌شود و حجم موها را بیشتر می‌‌کند هم‌چنین ماکرومولکول‌های اسید آمینه در واقع جایگزین فاکتور رشد فعال‌کننده مو می باشند و به این ترتیب به رشد موها کمک خواهند کرد. هیر فیلر در سرنگ‌های شیشه‌ای استریل شده به مصرف کنندگان عرضه می‌شود.

کربوکسی‌تراپی: یک روش درمانی که در آن از تزریق گاز کربن دی اکسید به پوست سر برای تحریک افزایش جریان خون به فولیکول‌های مو و تغذیه آن‌ها استفاده می‌شود در واقع کربوکسی تراپی باعث افزایش اکسیژن‌رسانی و رسیدن مواد مغذی به فولیکول مو شده و از این طریق به تقویت مو کمک می‌‌کند و موجب کاهش ریزش مو نیز خواهد شد.

معرفی روش‌های تقویت موی سر در زنان

نکات کلیدی در تقویت موی سر در زنان

  • رعایت رژیم غذایی: سعی کنید رژیم غذایی شما حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین، اسید‌های چرب طبیعی و آهن باشد به این منظور غذاهایی مانند: آجیل، ماهی، تخم‌مرغ، سبزیجات و میوه‌ها را مصرف کنید.
  • کوتاه کردن مو: هر دو ماه یکبار موهایتان را کوتاه کنید زیرا این کار به رشد موها کمک می‌کند هم‌چنین شامپوی مو را متناسب با جنس موهای خود انتخاب کنید.
  • استفاده از وسایل حرارتی برقی: استفاده زیاد از وسایل حرارتی مثل سشوار و اتو مو موجب آسیب دیدن موهایتان می‌شود سعی کنید در هنگام استفاده از این وسایل آن‌ها را روی حرارت کم قرار‌دهید.
  • شستشو با آب ولرم: موهایتان را با آب ولرم شستشو دهید زیرا آب گرم موجب آسیب به پوست سر و موها شده و تولید چربی را افزایش می‌دهد. شستشوی مو با آب ولرم رشد موها را بهبود می‌بخشد.
  • کاهش استرس: استرس، تاثیر زیادی بر ریزش مو و مشکلات مو دارد با انجام مدیتیشن، یوگا و سایر روش‌ها به کاهش استرس خود کمک کنید زیرا این کارها موجب سلامت موهای شما می‌شود.
  • جلوگیری از آسیب های ناشی از محیط: برای جلوگیری از آسیب ‌موها در اثر عوامل محیطی مانند: تابش آفتاب، آلودگی هوا و خشکی هوا از کلاه استفاده کنید.

روش‌های تقویت موی سر زنان در دوران یائسگی

دوران یائسگی از حدود 45 تا 55 سالگی شروع می‌شود که علاوه بر قطع عادت ماهیانه، سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون در این دوران کاهش یافته و ترشح آندروژن‌ها مانند تستوسترون افزایش‌ می‌یابد که منجر به نازک شدن، شکسته شدن موها و در نهایت ریزش موها در زنان می‌شود هم‌چنین در این دوره رشد موها در صورت زنان افزایش می‌یابد و فولیکول‌های مو شروع به کوچک شدن می‌کند و به همین دلیل موها نازک‌تر شده و تعداد کل فولیکول‌های مو کاهش می‌یابد که دلیل آن کاهش سطح هورمون استروژن است.

رژیم غذایی: خانم‌ها در دوران یائسگی باید رژیم غذایی متعادلی داشته باشند که حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب امگا3، اسیدهای آمینه می باشد به این منظور باید از آجیل،محصولات حاوی سویا، ماهی، مرغ، روغن کانولا، خرما، کشمش و…. استفاده کنند و از خوردن غذاهای سرخ کردنی و پر ادویه و ‌قند و شکر اجتناب کنید.

کاهش استرس: یکی از روش‌های تقویت موی سر در زنان در دوران یائسگی انجام تمرینات یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق و… می‌باشد که موجب تعادل هورمونی و کاهش علائم یائسگی می‌شود برای کاهش استرس و تقویت جریان خون در سر و موها بهتر است پوست سر خود را به طور منظم ماساژ دهید.

آب کافی مصرف کنید: روزانه 8 تا 10 لیوان آب بنوشید و بدن خود را هیدراته نگه دارید زیرا موجب بهبود جریان خون در سر شده و به تغذیه فولیکول‌های مو کمک می کند در این دوران به علت تعریق‌های شبانه و گرگرفتگی، بدن به آب بیشتری نیاز دارد بنابراین مصرف بعضی از میوه‌ها و سبزیجات مانند: هندوانه، خیار و کرفس و… می‌تواند بدن شما را هیدراته کند.

هورمون درمانی: یکی از روش‌های تقویت موی سر در زنان در دوران یائسگی هورمون درمانی است که باید حتما توسط پزشک تجویز شود. هورمون‌های استروژن و پروژسترون به صورت کرم، برچسب‌های پروژسترون و استروژن و قرص برای‌ خانم‌ها تجویز می‌شود البته در صورت استفاده طولانی مدت از هورمون‌ها برای کاهش ریزش مو در بعضی از افراد عوارض جانبی مثل خطر ابتلا به سرطان سینه و رحم وجود دارد و بهتر است از راهکارهای دیگر برای کاهش ریزش مو استفاده شود.

روش‌های تقویت موی سر زنان در دوران یائسگی

معرفی قرص‌های تقویت موی سر

هیر ویت هلث اید: این قرص حاوی ویتامین‌ها و اسید آمینه‌های لازم و ضروری برای رشد و سلامت موها می‌باشد. این مکمل در صورتی به شما در تقویت و ریزش مو کمک می‌کند که علت ریزش موی شما کمبود ویتامین‌ها باشد. وجود روی در این مکمل باعث کنترل ریزش موی آندروژنیک می‌شود و به تغذیه فولیگول مو،ضخیم شدن مو و جلوگیری از ریزش مو کمک می‌کند. این قرص باید بعد از غذا همراه با مقداری آب مصرف شود اگر در وعده‌های غذایی خود از تخم مرغ، لبنیات و غلات استفاده می‌کنید این قرص را با فاصله از وعده‌های غذایی خود مصرف کنید.

کپسول زینک پلاس آپوویتال: یکی از روش‌های تقویت موی سر در زنان، مصرف این کپسول است که باید توسط بهترین دکتر ریزش مو در تهران تجویز شود این قرص حاوی ویتامین‌های گروه B و C هم‌چنین حاوی زینک می‌باشد که به تقویت و رشد موهای خانم‌ها کمک کرده و عملکرد سیستم ایمنی را نیز تقویت می‌کند هم چنین به کاهش ریزش مو ناشی از کمبود مواد مغذی در بدن کمک می‌کند. این قرص به صورت کپسول‌های ژلاتینی نرم می‌باشد به همین دلیل بلع آن‌ها آسان است.

قرص Perfctil paltinium: این قرص حاوی ویتامین C، E و سلنیوم است که از ریزش مو جلوگیری می‌کند و یک مکمل جامع برای پوست، مو و ناخن می‌باشد هم چنین سیلیکون موجود در آن باعث کنترل ترشح چربی پوست سر شده و از ریزش موهای چرب جلوگیری می‌کند. این قرص فاقد رنگ‌های مصنوعی و مواد نگهدارنده می‌باشد و موجب کاهش خشکی و شکنندگی موها می‌شود.

کلام آخر

مشکلات ضعف موی سر در زنان معمولا ریشه در بیماری‌های زمینه‌ای و تغییرات هورمونی در دوران‌های مختلف زندگی زنان دارد با کمک روش‌های تقویت موی سر در زنان می‌توان تا حد زیادی این مشکلات را به حداقل رساند. هم‌چنین تغذیه سالم، کاهش استرس، استفاده از ماسک‎‌ها، روغن‌ها، ماساژ سر و…. می‌تواند به تقویت و رشد موها کمک کند

از این که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید از شما بسیار سپاسگزاریم ما در این مقاله سعی کردیم توضیحاتی درباره روش‌های تقویت موی سر در زنان برای شما بیان کردیم. امیدواریم مطالب ذکر شده برای شما مفید واقع شده باشد در صورت داشتن هرگونه انتقاد و پیشنهاد، می‌توانید از طریق سایت جراحا با ما در میان بگذارید.

4.4/5 - (20 امتیاز)
سلام، من حدیثه نایبی هستم. سه سال پیش از دانشگاه آزاد تهران رشته میکروبیولوژی فارغ التحصیل شدم. در حال حاضر به خاطر علاقه ای که به تولید محتوا در حوزه سلامت و پزشکی دارم، برای سایت جراحا محتوا میزنم. اگر سوال یا پیشنهادی در این باره داشتید، می تونید از طریق دیدگاه ها با من در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا