فشار خون از جمله بیماری های رایج و شایع می باشد که اکثر افراد درگیر آن هستند. فشارخون هم در سنین بالا دیده می شود و هم در سنین پایین و جوانی، اما بهتر است بدانید که سالمندان بیشتر مستعد این بیماری هستند. نداشتن برنامه غذایی سالم و رعایت نکردن توصیه های پزشکی می تواند باعث بروز فشارخون در افراد شود. ما همواره در این مقاله قصد داریم که شما را با روش هایی برای کاهش فشارخون در خانه آشنا کنیم. لطفا ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.
فشارخون چیست؟
فشار خون زمانی رخ می دهد که میزان فشار وارده خون به دیواره های سرخرگ بسیار زیاد باشد. کار سرخرگ ها در بدن انتقال خون از قلب به تمامی اعضای بدن می باشد. بهتر است بدانید که زمانی که سرخرگ های بدن استحکام و قوت طبیعی خود را از دست بدهند و عروق باریکتر شوند، فشار خون در رگ ها ایجاد خواهد شد. اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که دارای بیماری فشارخون هستید، می توانید به بهترین پزشکان فشارخون و یا بهترین دکتر داخلی در تهران مراجعه کنید تا فشار خون شما را کنترل و درمان کنند.
علاوه بر آن بهتر است بدانید که فشارخون بالا می تواند کشنده باشد. پس در کاهش آن و رعایت توصیه های پزشکی برای کاهش فشارخون را جدی بگیرید. به طور طبیعی فشارخون در اثر مصرف نمک زیاد در غذا و یا خوردن غذای شور، استرس و نگرانی بیش از حد به وجود خواهد آمد. علاوه بر آن بهتر است بدانید که فشارخون بالا در سالمندان و افراد سن بالا بسیار شایع است.
افرادی که دارای اضافه وزن و چاقی مفرط هستند در اکثر مواقع دچار این بیماری هستند که باید هم رژیم غذایی مناسبی را پیروی کنند و هم فشارخون خود را کنترل کنند. افرادی که دارای فعالیت بدنی و تحرک کمی هستند و هم چنین افرادی که از دخانیات، سیگار، الکل استفاده می کنند مستعد این بیماری هستند که باید برای حفظ سلامتی خود از برنامه سالمی پیروی کنند.
علائم فشارخون
امروزه در بسیاری از خانواده ها یک یا چند عضو خانواده دارای بیماری فشارخون هستند و از داشتن این بیماری رنج می برند. فشارخون، در واقع فشاری است که خون به رگ های بدن وارد می کند. این فشار می تواند بر اثر استرس و یا خوردن غذاهای ناسالم باشد که البته می توان با کاهش فشار خون در خانه و استفاده از روش های خانگی، این بیماری را تا حدی کنترل کرد.
البته مصرف بسیاری از داروها به صورت سرخود و بدون تجویز پزشک می تواند باعث افزایش فشارخون شما شود. اما در صورت داشتن سابقه این بیماری بهتر است به پزشک و متخصص مورد نظر مراجعه کنید. ما همواره در این قسمت قصد داریم که شما عزیزان را با علائم فشارخون آشنا کنیم تا بتوانید این بیماری را درمان و کنترل کنید.
- سردرد شدید، درد قفسه سینه
- تنگی نفس و سختی در نفسکشیدن
- تاری در دید و نداشتن دید کافی
- سرگیجه، خستگی یا سردرگمی
- ضربان قلب به صورت نامنظم
- احساس کوبیدن در قفسه سینه، گردن یا گوش، تشنج
- عصبی بودن و تعریق، داشتن مشکل خواب
- گرگرفتگی صورت و تب و لرز
عوامل بروز فشارخون در افراد
فشارخون یکی از مهم ترین بیماری هایی است که اکثر افراد درگیر آن هستند. فشارخون می تواند سلامت جسم شما را به خطر بی اندازد پس بهتر است توصیه های پزشکی را جدی بگیرید و در کنترل آن کوشا باشید. در ابتدا شما باید علل و عوامل بروز فشارخون را بدانید و آگاهی کامل نسبت به این موضوع داشته باشید تا بتوانید از بروز فشارخون جلوگیری کنید و پیشگیری لازم را انجام دهید.
افزایش سن: با بالاتر رفتن سن و کهولت در افراد، بسیاری از عضو ها و اندام های بدن دچار کاهش کارکرد می شوند. افزایش سن در افراد باعث سختترشدن رگها و کاهش کارکرد کلیهها می شود که فشارخون بالا را به همراه خواهد آورد.
ژنتیک: افرادی که دارای سابقه بیماری فشار خون در خانواده هستند و یا یکی از اعضای خانواده شان دارای بیماری فشار خون می باشد، بیشتر از افراد دیگر در معرض مبتلا شدن به این بیماری قرار دارند.
رژیم غذایی نامناسب: افرادی که از مواد غذایی پرنمک و سدیم دار استفاده می کنند و رژیم غذایی نامناسبی دارند و در اکثر مواقع غذاهای پر چرب و مضر میل می کنند، در معرض این بیماری قرار می گیرند.
داشتن اضافه وزن: افرادی که دارای اضافه وزن شدید هستند، رژیم غذایی نامناسبی دارند و از چاقی مفرط رنج می برند مستعد فشارخون هستند.
مصرف دخانیات: از علت های دیگر بیماری فشارخون، می توان به مصرف سیگار، دخانیات و الکل اشاره کرد که باعث فشارخون بالا و افزایش تپش قلب خواهد شد.
نداشتن تحرک: افرادی که تحرک و فعالیت کافی ندارند و در طول روز ورزش نمی کنند دچار فشارخون بالا می شوند.
جنسیت: تحقیقات نشان داده است که زنان بیشتر از مردان در معرض خطر بیماری فشارخون هستند.
مصرف دارو: بهتر است بدانید که مصرف بعضی از داروها می تواند فشار خون را افزایش دهد. به طور مثال، مصرف داروی ایبوپروفن و کمبود ویتامین D باعث افزایش فشارخون در افراد می شود.
دیابت: افرادی که دارای دیابت و قند خون بالایی هستند، معمولا دارای فشارخون بالا و بیماری های قلبی عروقی هستند.
استرس و نگرانی: استرس و نگرانی، فشارهای عصبی و روحی می تواند باعث افزایش فشارخون در افراد شود.
انواع فشار خون
همانطور که در قسمت های بالا به فشارخون و عوامل به وجود آمدن آن اشاره کردیم در این قسمت به انواع فشار خون اشاره خواهیم کرد تا شما با مدل های مختلف این عارضه آشنا شوید و در صورت بروز هر علائمی از این بیماری، یا به درمان خانگی آن بپردازید و یا به پزشک متخصص مراجعه کنید. فشار خون دارای دو نوع فشار خون سیستولی و فشار خون دياستولی می باشد.
فشار خون سیستولی (حداکثر): فشار خون سیستولیک بالا، در اثر تنگ شدن رگها اتفاق خواهد افتاد و قلب برای عبور دادن خون از رگ ها باید تلاش بیشتری کند. بهتر است بدانید که برای داشتن ضربان قلب منظم، قلب خون را به داخل رگها پمپاژ میکند. پزشکان به این امر سیستول میگویند و به همین خاطر به آن فشار خون سیستولیک میگویند. علاوه بر آن، این فشار در طول ضربان قلب و با بالاترین فشار محاسبه خواهد شد.
فشار خون دياستولی (حداقل): نوعی دیگر از فشار خون، فشار خون دياستولی می باشد که زمانی که قلب در بین ضربان ها استراحت می کند و یا مکثی کوتاه دارد دیاستول نامیده می شود. در واقع پزشکان اندازه گیری و محاسبه این مکث قلب برای ضربان بعدی قلب را فشار خون دياستولی می نامند، که بر اثر خونریزی، کم آبی شدید بدن اتفاق خواهد افتاد.
راه های پیشگیری از فشارخون
باتوجه به مواردی که ذکر شد، امروزه بسیاری از افراد دارای بیماری فشارخون هستند و تنها به خوردن قرص بسنده می کنند و توصیه های پزشکی را جدی نمی گیرند. باید بدانید که علاوه بر مصرف قرص و دارو باید پیشگیری های لازم انجام شود تا فشار خون کاهش پیدا کند. ما همواره در این مقاله به روش هایی که باعث کاهش فشارخون در خانه می شود اشاره خواهیم کرد و شما را با روش های پیشگیری و جلوگیری از افزایش فشارخون آشنا خواهیم کرد:
- پزشکان توصیه می کنند که از مصرف غذاهای فرآوری شده مانند: سوسیس و کالباس خودداری نمایند.
- توصیه می شود که از مصرف نمک و غذاهای حاوی سدیم پرهیز کنند.
- در صورت تجویز پزشک از قرص برای جلوگیری از فشار خون بالا استفاده شود.
- توصیه می شود که در برنامه غذایی خود، بیشتر از سبزیجات و مواد خام استفاده شود.
- توصیه می شود که در برنامه غذایی خود بیشتر از گوشت سفید استفاده کنند.
- توصیه می شود که برای کاهش فشار خون از گیاهان دارویی سنتی مانند: سیر، زنجبیل، زالزالک، تخم کتان، ریحان، دارچین، اسطوخودوس استفاده شود.
راه های درمان فشارخون بالا چیست؟
فشارخون از جمله بیماری های رایج در بین افراد است که به دلیل نداشتن برنامه غذایی مناسب و یا وجود سابقه این بیماری در خانواده، افراد درگیر آن هستند. اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که درگیر این بیماری هستید، بهتر است توصیه های پزشکی را جدی بگیرید و برای کاهش فشارخون درخانه روش هایی که بیان شده است را انجام دهید تا از خطرات جدی این بیماری جلوگیری کنید. ما در ادامه به راه و روش های درمان فشارخون اشاره خواهیم کرد:
درمان فشارخون با دارو: پزشکان و متخصصان فشارخون برای درمان فشارخون بالا، داروهایی مانند: آلفا بلوکرها، آلفا آگونیستها، مسدودکنندههای بتا، مهارکنندههای رنین، داروهای ترکیبی را تجویز می کنند.
درمان فشارخون با رژیم غذایی: پزشکان معمولا برای افرادی که دارای فشارخون بالا هستند، برنامه غذایی مناسبی را طراحی می کنند و به آنان توصیه می کنند که بیشتر از سبزیجات و میوه ها مصرف کنند و از میل کردن غذاهای پرچرب و دیرهضم خودداری کنند.
درمتن فشارخون با خواب: معمولا افرادی که دارای خواب ناکافی در طول روز هستند، فشارخون بالایی دارند و پزشکان توصیه می کنند که هر روز در ساعت مشخصی استراحت کنند و به مقدار کافی بخوابند. علاوه بر آن بهتر است قبل از خواب پرخوری نکنند.
کاهش فشارخون در خانه
بهتر است بدانید که فشارخون علاوه بر آن که بیماری بسیاری خطرناکی می باشد، می تواند به راحتی در خانه درمان شود و کاهش پیدا کند. اما برای کاهش فشارخون در خانه با روش های خانگی، شما باید مشاوره و اطلاعات کافی را از پزشک خود دریافت کنید تا به درستی از روش های خانگی جهت پایین آوردن فشارخون بالا استفاده کنید. در ادامه به چند روش خانگی جهت کاهش فشارخون اشاره خواهیم کرد:
کاهش فشارخون با آبلیمو: آبلیمو از لیموترش تهیه می شود و مصرف آن باعث کاهش فشار خون بالا و جلوگیری از حملات قلبی می شود. بسیاری از پزشکان برای جلوگیری از انسداد رگ های خونی قلب مصرف لیمو ترش و آبلیمو را تجویز می کنند.
کاهش فشارخون با سیر: بهتر است بدانید که سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی است و به کاهش فشارخون سریع و لحظه ای افراد کمک بسیار خواهد کرد. علاوه بر آن پزشکان مصرف سیرترشی را هم تجویز می کنند چرا که به دلیل وجود هم سیر و هم سرکه، فشارخون کاملا کاهش پیدا خواهد کرد.
کاهش فشارخون با زرشک: بهتر است بدانید که زرشک دارای آنتوسیانین می باشد که این ماده نوعی فلاونوئید است که در کاهش فشارخون بسیار موثر است. علاوه بر آن پزشکان نوشیدن آب زرشک را هم برای کاهش فشارخون توصیه می کنند.
کاهش فشارخون با پسته: بر اساس تحقیقات به دست آمده مصرف پسته و انواع مغزیجات با کاهش فشارخون در افراد می شود. پسته یک مواد مغذی است و دارای پتاسیم بالا می باشد و به سلامت قلب و کاهش فشارخون کمک بسیار خواهد کرد.
عوارض فشارخون بالا
از آن جایی که فشارخون بیماری خطرناکی می باشد و کنترل نکردن آن باعث به وجود آمدن بیماری های جدی در بدن می باشد، بهتر است با روش های خانگی و یا توصیه های پزشکی درمان شود. این بیماری در صورت کنترل نشدن می تواند آسیب های جدی به بدن وارد نماید که در این قسمت به عوارض فشارخون بالا اشاره خواهیم کرد:
- آسیب به کلیه و عملکرد رگ های کلیه
- مسدود کردن جریان خون به مغز و ایجاد زوال عقل
- ایجاد اختلال در حافظه و درک مفاهیم
- باریک شدن و پارگی رگ های چشم که اختلال در بینایی را به وجود خواهد آورد.
- ایجاد نارسایی قلب و اختلال در پمپاژ کردن خون
- ضعیف شدن و ایجاد برآمدگی در رگ های خونی مغز
- بروز سکته مغزی و حمله قلبی
کلام آخر
ما همواره در این مقاله قصد داشتیم شما را با روش هایی برای کاهش فشارخون در خانه آشنا کنیم. فشارخون بیماری بسیار خطرناکی می باشد که در صورت عدم کنترل آن باعث ایجاد آسیب های جدی به بدن می شود. شما می توانید با روش های خانگی و کاهش فشارخون در خانه از این آسیب های جدی جلوگیری کنید. بسیاری از افرادی که دارای بیماری فشارخون هستند، تنها به مصرف قرص و دارو بسنده می کنند و توصیه پزشکی را جدی نمی گیرند. اما باید بدانید که علاوه بر مصرف دارو باید پیشگیری های لازم را هم انجام دهید. ممنون از شما همراهان گرامی که ما را تا پایان این مقاله از سایت جراحا همراهی کردید.